Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem'den Üç Aylar ve Regaip Kandili Mesajı

Biz kullarını seven ,bağışlayan Yüce Rabbimize sonsuz, hamdü senalar olsun feyiz ve bereket dolu bir üç aylara daha sağlık ve huzur içerisinde kavuşmuş bulunmaktayız.

Özellikle  manevi değerlerin aşındığı,insanoğlunun yaratıcısı ile iletişiminde büyük kırılmaların yaşandığı,tükettikçe mutlu olduğunu zanneden bireylerin mutluluğu da tüketmeye başladığı günümüz dünyasında bugün vahyin ışığında ilahi mesajların kitlelere doğru bir şekilde ulaştırılmasında üç aylar ve kandil geceleri önemli fırsatlar sunmaktadır.

Bilindiği üzere Hicri takvime göre   Recep, Şaban ve Ramazan ayları ‘‘Üç Aylar’’ diye adlandırılmaktadır. 29 Mart 2017 Çarşamba günü Üç Ayların ilki olan Recep ayına girmiş olacağız.30 Mart 2017 Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece de mübarek Regaib kandilini sevgi ve kardeşlik ikliminde dualarla idrak edeceğiz. Bu aylar hiç şüphesiz füyuzat-ı ilahiyenin gönüllere oluk oluk aktığı,insanın insanı kamil olma yolunda gayret edeceği müstesna zaman dilimleridir.

Arapça bir kelime olan Regaib, çok arzulama,rağbet etme,bağışlanma talebi anlamlarına gelmektedir. Bu gece; kulun büyük bir rağbet ve arzuyla dualarını  Yüce Yaratıcısına  sunacağı ve O'nun sonsuz affından,sınırsız merhametinden,kesintisiz iyiliğinden yararlanacağı  huzur ve müjde gecesidir. Aynı zamanda bu gece; Miraç ve Berat kandillerinin, onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan ayının ve Kadir Gecesi'nin de habercisidir. Kendisine ümmet olmakla şeref duyduğumuz  sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) Regaib Gecesi'nin içinde bulunduğu Recep Ayı'nda çok dua eder, namaz ve oruçlarını ziyadeleştirir, iyiliklerin her çeşidini yapar, sadaka vermeye özen gösterir ve bu aya çok büyük bir değer verirdi. Yine  şu duayı çok yapardı."Allah'ım Recep ve Şaban ayını bizim hakkımızda mübarek  kıl ve bizi Ramazana ulaştır.’’

Hz. Peygamber (s.a.s.) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyururlar: "Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri dönmez. Recep ayının ilk Cuma gecesi, Şaban ayının 15. gecesi, Cuma geceleri, Ramazan ve Kurban bayramı geceleridir.’’  Rabbim bizleri bu gecelerin değerini bilen,kendi katında değer bulan ve duası kabul olunanlardan eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Tokat ve güzel ülkemiz olmak üzere bütün İslam âleminin mübarek Üç aylarını ve Regaib Kandili'ni en samimi duygularla tebrik ediyorum. Üç ayların ve Regaib kandilinin, özellikle iyiliğin yeryüzüne tekrar egemen olmasına ,bizi biz yapan değerlerin yeniden hayat bulmasına,vahiyle gönüllerimizin inşaasına ve  dualarımızın kabulüne vesile olmasını Yüce Rabbimden temenni  ediyorum.

Ahmet ERDEM

Tokat Müftüsü