16.07.2017

Tokat’ta 15 Temmuz Şehitleri İçin Minik Eller Duaya Kalktı

Tokat Müftülüğüne bağlı Yaz Kur’an kurslarında, 15 Temmuz gecesi hiç tereddüt etmeden istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek, bıraktıkları onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak için bir dizi programlar tertip edilmiştir.

Yaz Kur’an kurslarında eğitim gören gençlerimiz ve çocuklarımız tarafından icra edilen programlarda, dinletisi yapılan Sala ve gösterimi yapılan DİB 15 Temmuz belgeselinin ardından öğrenciler tarafından şiirler, ilahiler, ezgiler, aşr-ı şerifler okunarak tesbihat ve dualar yapıldı.

Kur’an kurslarında ve camilerde minicik ellerini semaya açan çocuklar vatan, millet, bayrak, ezan gibi ulvi değerlerin önemini kavrarken programı takip eden veliler, çocukların ortaya koyduğu bu tablo karşısında duygulu anlar yaşadılar.