01.08.2017

TOKAT MÜFTÜLÜĞÜ ‘’ 15 TEMMUZ,DİN VE DEĞERLERİMİZ’’ KONULU PANEL DÜZENLEDİ

Diyanet işleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda Tokat il Müftülüğü tarafından’da ‘ ‘ 15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz’’ Konulu panel düzenlendi.

Açılşı Alipaşa Camii İmam Hatibi Ahmet Kılıç’ın okuduğu Kur’an-ı  Kerim ile başlayan ve oturum başkanlığını İl Müftümüz Ahmet Erdem’in yaptığı  panelde 15 Temmuz Gazisi Tokat İl Müftülüğü Memuru Hasan Yaşar o gece yaşadıklarını anlattı.

GOP Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Süleyman Pak 15 Temmuz sürecinin dinin ve dini değerlerin nasıl istismar edildiğini ve bu tür istismarlardan  toplumun nasıl kurtulabileceğini çeşitli örneklerle dile getirdi.

GOP Üniversitesi  Öğretim Üyesi Yrd.Doç Dr Şir Muhammet Dualı ise konuşmasında; dinler tarihinden  misaller vererek  bu tür yaplanmaların arkasında dış mihrakların olduğuna dikkat çekti.

Tokat Valisi Dr Ömer Toraman ve Daire Amirlerinin yoğun bir şekilde katıldığı panel İl Müftüsü Ahmet Erdem’in katılımcılara teşekkürü ile son buldu.