17.07.2018

TOKAT’TA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BİR DİZİ PROGRAM DÜZENLENDİ

Tokat’ta başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi anma etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bu çerçevede 13 Temmuz 2018 Cuma günü Şehitler Camii’nde İl merkezindeki camilerden Yaz Kuran Kursu öğrencilerinin katılımıyla icra edilen programa İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ ve veliler katıldı.Programda İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ öğrencilere 15 Temmuz’un anlam ve önemini anlatarak vatan, bayrak, din ve iman bütünlüğünden bahsetti.

Etkinlikler kapsamında; 15 Temmuz 2018 tarihinde Tokat Valisi, Tokat Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, İl Müftüsü, İl Protokolü, Sivil Toplum Temsilcileri, Şehit Yakınları, Gaziler ve vatandaşlarla birlikte Tokat Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlikte düzenlenen programda Din Görevlilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Kur’an-ı Kerim’in duasını İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ yaptı.

Şehitlik ziyaretinden sonra Öğle namazı öncesinde Takyeciler Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif programı icra edildi. Okunan Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim’in duası İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ tarafından yapıldı.

Etkinlikler, Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programla devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri programda günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı.  Din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile katıldıkları program çerçevesinde 15 Temmuz gecesi saat: 00.13’te Türkiye genelindeki tüm camilerde olduğu gibi Tokat’taki camilerde ve Cumhuriyet Meydanı’nda Salâ okundu. Okunan salâ sonrası İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ’nin 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için yaptığı dua ile program sona erdi.

Etkinlikler çerçevesinde 17 Temmuz 2018 Salı günü İl Müftülüğü konferans salonunda,  ‘15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz’ konulu konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE’nin katıldığı konferansa İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ, Müftü Yardımcıları, İl Müftülüğü personeli ve din görevlileri katıldı. Duygulu anların yaşandığı konferans, İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ’nin Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE’ye teşekkür ederek buket takdim etmesiyle son buldu.

Haber:Web Editör:Süleyman Zengin