30.07.2018

KADIN DİN GÖREVLİLERİ KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında bayan din görevlilerine yönelik düzenlenen "Kadın Din Görevlileri Arası Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması” Bölge Finali Tokat’ta yapıldı.

Tokat Şehitler Camii’nde yapılan yarışmaya, Amasya,  Çorum, Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon ve Tokat illerinden İl birincileri katıldı. Yedi ilin birincilerinin katıldığı yarışmada değerlendirme, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Fikret GÜL başkanlığında İl Müftü Vekili Ünal TAN, GOP Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Faysal ARPAGUŞ, İl Vaizi Halime BAYRAM ve ADRB Vaizi Hatice KESKİN’in yer aldığı komisyon tarafından yapıldı.

Yarışmaya Amasya’dan Aysel FETTAHOĞLU, Çorum’dan Sultan AS, Ordu’dan Ayşe ATEŞ, Samsun’dan Süleyha MENİZ,  Trabzon’dan İlknur MUTLU ve Tokat’tan Seher SAVAŞ katıldı.

Yapılan değerlendirme sonucunda, birinciliği Trabzon adına yarışmaya katılan Kur’an Kursu Öğreticisi İlknur MUTLU kazanarak 16 Eylül 2018 tarihinde Yalova’da yapılacak olan Türkiye finali yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Yarışma sonunda katılımcılara hediyeler verildi.