19.09.2016

2016 Yılı Vekaletle Kurban Programı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Türkiye'de 253, dünyada 130 ülkede olmak üzere 530 noktada 239.414 hisse kurbanı vekalet yoluyla kesmiştir. Tokat il merkezinde  49 hisse kurban vekalet yoluyla kesilmiştir.

Tokat İl Müftülüğü Cezaevi Vaizi Abdullah Çolak Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü olarak Tokat İl Müftülüğü ve Diyanet vakfını temsilen Irak / Kerkük bölgesinde vekalet yoluyla kurban programına katılmıştır. Irak / Kerkük bölgesinde 1400 hisse kurbanı 10 bin pay halinde bölgede yaşayan mülteci kamplarındaki muhacirlere, mahallle ve köylerdeki ihtiyaç sahibi halka dağıtan gönüllülerimiz, vatandaşlarımızın sevgi ve selamlarını da ileterek gönüllerde yıkılamayacak köprüler kurmuşlardır.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı riyasetinde gönüllülerimiz Irak / Kerkük bölgesinde vekaletle kurban programının yanında ramazan iftar programları, yetimlere ve kimsesizlere ayniyet yardımı, gezici kütüphane, eğitim faaliyetleri (ilkokul, ortaokul ve lise binalarının inşası) gibi birçok insani faaliyetlere de imza atmaktadır.

Haber Web Editör: S.Zengin

Fotoğraflar: Emrah Abi