15.10.2016

Tokat’ta Hafızlık İcazet Töreni

Tokat İl Müftülüğü tarafından 8 Ekim 2016 Cumartesi günü Ali Paşa Camiinde öğle namazından önce hafızlık icazet töreni düzenlendi.  İl Müftülüğüne bağlı Molla Hüsrev Erkek Kur’an Kursu’nda hıfzını tamamlayıp diploma almaya hak kazanan 19 erkek hafız için düzenlenen törende cemaate hitap eden İl Müftüsü Ahmet Erdem hafızlık müessesenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca Kur’an-ı Kerim’e hizmet etmenin insanoğluna verilmiş en büyük şeref olduğunu vurgulayan Ahmet Erdem hafızlık müesseseni hayırlarıyla ayakta tutan Tokat halkına teşekkür etti. Ayrıca Molla Hüsrev Kur’an Kursu yöneticisi Yılmaz Yassıtaş Tokat’ta ilk defa gerçekleştirilen hafızlık icazet töreninden dolayı İl Müftüsü Ahmet Erdem’e teşekkür etti.

Törene Tokat Valisi Cevdet Can, Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlileri, İlçe Müftüleri, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tekbirler ve salavatlar eşliğinde mihraba geçen 19 hafız okudukları Kur’an-ı Kerim ile dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Ardından gerçekleştirilen hediye takdiminde Tokat Valiliği, İl Müftülüğümüz ve Tokat halkı tarafından hafızlara hediyeler takdim edildi. Programın sonunda Ali Paşa Camii’nin avlusunda Tokat Belediyesi tarafından tüm katılımcılara yemek ikramı yapıldı

Haber;Web Editör:Süleyman Zengin