04.04.2017

2017 Yılı Sağlık Personeli Hac Sınavı Tokat’ta Yapıldı

2017 Yılı Hac organizasyonunda görevlendirilecek sağlık personeli seçimi için, 01.04.2017 Cumartesi günü 14:00-15:00 saatleri arasında Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesinde Tokat İl Müftülüğü gözetiminde test sınavı yapıldı.

İlimizde yapılan sınava, Hacda sağlık personeli olarak görev almak için Tokat, Amasya ve Sivas illerinden müracaat eden adaylar katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Erdem’in Başkanlığında, Tokat Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Baş, İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Abdulmuttalip Tatlılıoğlu’ndan oluşan sınav icra komisyonunda, İlçe Müftüleri, Vaizler, Murakıplar, Uzman ve Şefler de sınav gözlemcisi olarak görev aldı.

Test sınavına bölge illerden müracaat eden sağlık personelinden görev yapan toplam 181 kişi katıldı.

Test sınavında 15’i dini bilgiler, 35’i branş olmak üzere toplam 50 soru soruldu.Sınavda başarılı olan sağlık personellerinden sözlü mülakatta başarılı olanlar  2017 yılı Hac organizasyonunda görev alarak kutsal topraklara gidecekler.

Haber Web Editör:Süleyman ZENGİN