22.04.2017

Tokat Müftülüğünden Coşkulu Bir Kutlu Doğum Konferansı

2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Tokat Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İmam – Hatip ortaokul ve liselerinin katkılarıyla bir konferans düzenledi.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda düzenlenen program Ali Paşa Camii Müezzin Kayyımı Okan Sağdıç’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem’in açılış konuşması ile devam eden programda Kutlu doğum haftasının teması olan “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”  başlığı altında duygu ve düşüncelerini aktaran Erdem programa katılanlara teşekkür ederek Rabbi ve çevresi ile barışık genç nesillerle güven toplumunun oluşturulacağına olan inancını dile getirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin verdiği konferansta “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” isimli temayı iki bölümde ele aldı. Birinci bölümde Hz. Peygamber’in yaşantısını ve ahlakını genel hatlarıyla anlatan Şahin, Kur’an’ın anlaşılması ve doğru bir şekilde yaşanması için Hz. Peygamber’in sünnetine ittibâ etmenin gerekliliğini çarpıcı örneklerle katılımcılara aktardı.

Konferansın ikinci bölümünde güven toplumunun tesis edilebilmesi için gerekli imkânlar üzerine konuşan Şahin, güven toplumunu zedeleyen faktörlere değinerek gelecekte huzurlu bir toplum için bireylerin yapması gereken sorumlulukların altını çizdi.

Tokat Müftülüğü’nün yaptığı bu programa Milli Eğitim Müdürlüğü ve İmam Hatip ortaokul ve liselerinin katkıları katılımcılarda çok güzel duygular uyandırdı. Özellikle Mehmet Emin Saraç Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam – Hatip Lisesi öğrencisi Beyzanur Akbaş’ın okuduğu na’t-ı şerif ve Merkez Anadolu İmam – Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ilahi korosunun ilahi dinletisi izleyicilerde büyük bir heyecan uyandırdı.

Programın sonunda Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesine ev bağışlayan iki hayırsevere teşekkür belgeleri ve okullar arası yapılan Hz. Peygamber ve Güven Toplumu temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Ahmet Erdem, GOP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İlahiyat Fakültesi dekan vekili Ali Kasap ve daire amirleri tarafından takdim edildi.

Haber Web Editör:Süleyman ZENGİN