09.05.2017

Tokat Müftülüğü Aile Okulu Kursunu Tamamlayanlar Sertifikalarını Aldı

Tokat İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından açılan Aile Okulu kursunu tamamlayan 70 kişi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen sertifika töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının verdiği hizmet ile ilgili hazırlanan sinevizyonun izlenmesinin ardından konuşan İl Müftüsü Ahmet Erdem, Diyanet İşleri Başkanlığının programları dahilinde Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun ailelere yönelik çalışmaları sürdürdüğünü söyledi.  Bu yıl ilk defa Aile Okulu programı başlattıklarını ifade eden Müftü Erdem, “Ailenin kendisi okuldur. Anne, baba, dede, nine öğretmendir. Ancak maalesef zaman geliştikçe, zaman değiştikçe aile okul olma özelliğini kaybetmeye başladı. Aile bağlarında, sevgi, saygıda kopmalar başladı. Özellikle güven noktasında ciddi sorunlarla karşı karşıya geliyoruz. O yüzden bu yıl kutlu doğum haftası “Hz. Muhammed ve Güven” toplumu olarak bu konu anlatıldı. Müftülük olarak istedik ki aileler sağlam ve güçlü olsun. Çünkü güçlü aile, güçlü devlet demektir. Aile devletin çekirdeğidir. Çekirdek sağlam olacak. Aile sağlam olacak ki devlet güçlü ve sağlam olsun” dedi.

İlk defa başlatılan program kapsamında 70 hanıma 12 hafta boyunca ailenin bütünlüğü, iyi bir anne ve iyi bir eş, sabırlı anne gibi konuların işlerinin uzmanları tarafından anlatıldığını belirten Müftü Erdem, programın Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştiğini kaydetti.

Vali Cevdet Can ise konuşmasında bu tür çalışmaların bir başlangıç olduğunu ve önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek gerektiğini söyledi. Vali Can, “Ülkemiz çok güzel. Her şeyimiz var. İnsanımız, toprağımız, merhametimiz, vicdanımız, insani duygularımız var. Bizi yetiştiren ailelerimiz var. Devletimiz, milletimiz var. Bize ilmi ahlakı öğreten güzel bir dinimiz var. O güzel dinimizin mensupları var” dedi.

Kadının çok önemli olduğunu ifade eden Vali Can, “Sadece hanımlar üzerinden aile okulu açtık ancak onu önümüzdeki yıllarda çeşitlendirerek aynı okulu erkeklere de açmayı planlıyoruz. Toplumumuzun yarısı kadın, yarısı erkek. Aramızda ayrılık gayrılık yok. Birbirimize emanetiz. Sorumluluk beraber. Hepimiz birbirimize emanetiz” diye konuştu.

Devletin her türlü fiziki çalışmaları yapacağını, önemli olanın sağlam bir aile, sağlam bir nesil yetiştirmek olduğunu kaydeden Vali Can, “Nesli geleceğe hazırlamamız lazım. Bizim en büyük görevimizin bu olması lazım” dedi.

Konuşmaların ardından programa katılarak belge almaya hak kazananlara ve kursiyerlere eğitim veren uzmanlara Vali Cevdet Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, İl Müftüsü Ahmet Erdem, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Müftü Yardımcıları Ünal Tan ve Cabir Çelik tarafından belgeleri takdim edildi.

Haber Web Editör:Süleyman ZENGİN