17.05.2017

Tokat Müftülüğünden Aileye Yönelik Konferans

2017 Yılı Aile haftası münasebetiyle toplumun temeli olan aileye sadakatin bir değeri olarak varlığına dikkat çekmek, ahlaki değerlerin hayatımızdaki önemini  gündeme taşımak amacıyla bazı illerde olduğu gibi Tokatta da ‘Sadakat ve Güven bağlamında  Aile temalı Konferans düzenlendi.

Tokat Gençlik merkezinde düzenlenen Konferansta açılış konuşmasını yapan il Müftüsü Ahmet Erdem ailede güven ve sadakatin  önemine değinerek gelecekte sağlam temellere dayanan ailelerin ancak bu suretle inşa edileceğini vurguladı.

Konferansı sunmak için İlimize gelen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi  Doç.Dr.Yakup Çoştu konuşmasında  günümüz aile yapısının sosyal medyadan çok olumsuz etkilendiğini, çocukların  kendilerine öncelikle  anne ve babalarını rol model olarak aldıklarından dolayı sorumlulukların bu bağlamda önemli bir rol oynadığını  dile getirdi.Konuşmasının devamında Çoştu aile yapımızın sağlam dinamikler üzerinde inşa edilmesinin onun korunması bakımından hayati öneme haiz olduğunu örneklerle ifade etti.   Tokat Valisi Cevdet Can ,İl Müdürleri, İlçe Müftüleri, Kur’an Kursu Öğretici ve Öğrencileri Din görevlileri ile  vatandaşların  katıldığı konferans, hediye takdimi ile sona erdi.

Haber Web Editör:Süleyman ZENGİN