22.05.2018

ERBAA ŞEHİDİNİ DUALARLA UĞURLADI

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Er Recep Yıldırım (21) dualarla ebediyete uğurlandı.
       Tezkeresine 70 gün kala şehit olan Piyade Ulaştırma Er Recep Yıldırım için Erbaa Büyük Cami’de cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin ailesi, yakınlarının yanı sıra, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu, Tokat milletvekilleri, Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, il ve ilçe protokolü ile binlerce vatandaş katıldı.
       Tokat il müftüsü Ömer Faruk Bilgili, il müftü yardımcısı Cabir Çelik ve ilçe müftüsü Muhammet Kara’nın da hazır bulunduğu şehidin cenaze namazını il müftüsü Ömer Faruk Bilgili kıldırdı. Cenaze namazı sonrası dua ve tekbirlerle şehit Recep Yıldırım Pınarbeyli Köyü’ne uğurlandı. Pınarbeyli Köyü’nde evinin önünde helallik alındıktan sonra köy mezarlığına getirilen şehidin naaşı okunan Kur’an-ı kerimler sonrası il müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin yaptığı dua ile son yolculuğuna uğurlandı.