13.06.2018

İL MÜFTÜMÜZ ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Ramazan ayının manevi ikliminde Tokat 48'inci Piyade Er Eğitim Alay Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ ve Tokat Muharip Gaziler Derneği üyeleri Şehit ve Gazi ailelerini  ziyaret etti.

Heyet önce Turhal’a giderek Afrin'de teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu  yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Hasan Çeçen’i ziyaret etti.Ziyarette Alay Komutanı Albay BİÇEROĞLU ‘’  vücudunun bir uzvunu vatan uğruna kaybetmiş Gazilerimiz  bize bir emanettir ‘’ dedi.Tokat İl Müftüsü BİLGİLİ ise ‘’ Gaziliğin Yüce Dinimiz İslama göre önemli mertebelerden biri olduğunu,bu aziz milletin Gazilerimizi daima hayır ve minnetle yad edeceğini’’ sözlerine ekledi.

Gazi ziyaretinin ardından Güryıldız Kasabasında Şehit Seyfettin AKTAŞ’ın ailesinin yanına gelen heyet burada  taziyelerini bildirdi.Alay Komutanı Albay BİÇEROĞLU ‘’ devlet olarak her zaman şehit yakınlarının yanlarında olduklarını ve şehidimizin ailesinin ne tür sıkıntıları olursa olsun onlar için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını’’ vurguladı.İl Müftüsü BİLGİLİ  de ‘’ Vatanını, milletini ve bayrağını korumak için canlarını veren, peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebeye erişen şehitlerimizin bizlere bıraktığı en değerli emanetler aileleridir. Biz de bu emanete en iyi şeklide sahip çıkmayı kendimize şiar edindik” dedi.

Gazi ve Şehit  aileleri ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler