29.08.2016

Etkili Hutbe Sunumu Final Yarışması Tokatta Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce  Din Görevlileri arasında düzenlenen  ikinci Türkiye Etkili Hutbe Sunumu Final Yarışması Tokat  Alipaşa Camii’nde 28.08.2016 Pazar günü yapıldı.

Tokat İl Müftülüğü Vaizi Sadettin KÖSE’nin sunum  yaptığı program; Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Fatih OKUMUŞ’un Kur’an tilaveti, Yüksek Seçici Kurul Başkan ve Üyelerinin Doç. Dr. Cenksu ÜÇER (Yüksek Seçici Kurul Başkanı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili) üye İbrahim BİLİR (TRT Diyanet Kurumsal Seslendirme Sanatçısı) Üye Fatih OKUMUŞ (Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi) Üye  Yrd. Doç.Dr Cefer ACAR (GOP Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi) tanıtımı ve yerlerine teşriflerinden sonra Tokat İl Müftüsü Ahmet ERDEM’in açlış konuşmasıyla başladı.

Yüksek Seçici Kurul Başkanı Doç Dr.Cenksu ÜÇER’in yarışma kurallarını açıklaması ve okuyuş sırasının belirlenmesi için kura çekiminden ve yaka numaralarının takılmasından sonra on bölgeden gelen Din Görevlileri okuyuş sırasına göre (Ali Osman KÖSEOĞLU Zonguldak, Adem KILIÇ Trabzon, Ensar ARSLAN Antalya, Bilal DEMİR Adıyaman, Emre SESSİZ İstanbul, Sadi ÖZMEN Kayseri, Adem KOÇ Kütahya, Alaattin DEMİREL Van, İsak İŞÇİ Kars, Ali AKDERE Adana) sunumlarını yaptılar.

Kurul değerlendirme esnasında İl Müftülüğü ilahi korosu tarafından ilahiler okundu.

Aranılan kriterler çerçevesinde yeterli puan alınamadığından yarışmada birinci seçilemedi.  Muş bölgesinden Alaattin DEMİREL  ikinci, Eskişehir bölgesinden Ali Osman KÖSEOĞLU  üçüncü oldu.

. Yarışma sonunda Tokat İl Müftülüğü, Tokat Belediyesi ve Tokat Valiliği tarafından yarışmacılara ve kurul üyelerine hediyeler takdim edilerek yarışma sona erdi.

Haber Web Editör:S.ZENGİN