18.03.2017

Tokat Müftülüğünden Çanakkale Şehitlerine Vefa Programı

Tokat Müftülüğü tarafından 18 Mart 2017 Cumartesi günü Alipaşa camiinde sabah namazı akabinde ‘’Şehitlerimize Vefa İçin Huzurda buluşalım’’programı tertip edildi.

Dün olduğu gibi bugünde sahip oldukları en değerli varlıkları olan canlarını bir milleti millet yapan değerler uğruna feda eden;milletimizin birliği,dirliği ve mukaddesatı için hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizin ruhlarını şad etmek,hatıralarını yad etmek şühedaya ve geride bıraktıkları yakınlarına karşı gösterilecek en büyük vefa borcudur.

Bu bağlamda Çanakkale Zaferinin 102.yıldönümü olması münasebetiyle dün Çanakkale’de bugünde 15 temmuz hain işgal kalkışmasında şehit olan kardeşlerimize karşı görevlerimizi yerine getirmek ve halkımızın konuya olan duyarlılığını artırmak amacıyla 18 Mart 2017 Cumartesi günü Alipaşa camiinde sabah namazı sonrası düzenlenen programda;tesbihat,seçkin hafız ve karilerden Kur’an-ı kerim tilaveti ve kasideler gibi zengin bir içerik halka sunuldu.

İl Müftüsü Ahmet ERDEM günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasında programa katılan Tokat Valisi Sayın Cevdet CAN’a ,İl protokolüne ve yoğun bir ilgiyle camiyi dolduran  vatandaşlara teşekkürlerini ifade ettikten sonra; Tokat denilince Çanakkale’nin akla geldiğini,Zile’li Kınalı Ali ve Onbeşlilerin Çanakkale Destanı ile özdeşleştiğini,şehitlerimize vefa borcunun gereği ve söz konusu ruhun gelecek nesillere taşınması adına üzerimize büyük sorumluluklar düştüğünü vurguladı.

Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda İl Müftüsü Ahmet ERDEM dua öncesinde  camiideki bütün vatantaşları ayağa kalkmaya davet edip, herkesin birbiriyle elele tutuşmasını istedi.Vatandaşların bu talebe anında karşılık vermesi üzerine Tokat Alipaşa camiinde şehitlerimize adeta’’ ey şehitlerimiz ruhlarınız şad olsun, sizin ardınızdan bizlerde birlik ve beraberlik içerisindeyiz,sizin emanetiniz bizim emanetimizdir’’diye selam gönderilip,tarihe de önemli bir not düşüldü.

Çanakkale’de bizi biz yapan değerlerimiz uğrunda canını cennet karşılığı veren 250 bin şehidimiz için Türkiye genelinde okunan 250 bin hatim ve Tokat müftülüğünde görevli İmam- Hatip, Müezzin Kayyım,Kur’an Kursu Öğretici ve öğrencileri tarafından okunan 3000 (üç bin) hatim için İl Müftüsü Ahmet ERDEM tarafından yapılan hatim duası ie program sona erdi.

Cami çıkışında Tokat belediyesi tarafından vatandaşlara kahvaltı ikramında bulunuldu.

İl Müftülüğü’nün düzenlediği programa halkımızın yoğun ilgisi takdirle karşılandı.

Haber ve Fotograflar Web Editör:Süleyman ZENGİN