18.04.2017

Tokat'ta Kutlu Doğum Çoşkusu

Tokat’ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri İl Müftülüğümüzün Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlediği açılış programı ile başladı.

Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası açılış programı, ilahilerle başlayıp Emekli Kur’an Kursları Müdürü Sabri Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Erdem, bu sene Kutlu Doğum Haftasında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temasının işleneceğini belirtti. Hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerde Hz. Peygamber'in örnek şahsiyeti çerçevesinde güven bilincine dikkat çekileceğini dile getiren Erdem, bu sayede toplumumuzda güven duygusunun pekişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Tokat Müftülüğü’nce hazırlanan Kutlu Doğum Haftası açılış programına katılan Vali Cevdet Can yaptığı konuşmada peygamberimizin insanlık için güzel bir örnek olduğuna vurgu yaparak, “Bize düşen görev, bu örneği tam anlamıyla yaşamaktır. Peygamberimize örnek ümmet olmak, Cenab-ı Allah’a layık kul olmak için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekir” dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da yaptıkları selamlama konuşmalarında, insanlığın bugün gelinen noktada Peygamberimizi anmaya ve anlamaya daha fazla ihtiyaç duyduğunu ifade ettiler.

Konuşmaların ardından, hafta dolayısıyla Tokat Müftülüğü tarafından Yeraltı Çarşısı üzerinde oluşturulan, Kutlu Doğum Haftası Kitap Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi ve sergi gezildi.

Yine Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Diyanet-Sen tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Din ve Toplum” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin yer aldığı Cumhuriyet Meydanı’ndaki sergi ve Tokat Çevre Kültür Derneği tarafında hazırlanan ‘’Çizgilerle 40 Hadis’’adlı serginin de  açılışı yapıldı.

Programa Vali Cevdet Can’ın yanı sıra AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Programın sonunda Tokat Belediyesi tarafından vatandaşlara helva ikram edildi

Haber Web Editör:Süleyman ZENGİN