06.10.2017

TOKAT İL MÜFTÜLÜĞÜ EMEKLİ DİN GÖREVLİLERİ İLE BULUŞTU

2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile Tokat Müftülüğü emekli din görevlilerimize 05.10.2017 Çarşamba günü Polis Lokalinde akşam yemeği verdi. Tokat Valisi Dr. Ömer TORAMAN,Vali Yardımcısı Mehmet SÜLÜN, İl Müftüsü Ahmet ERDEM, İl Müftü Yardımcıları Ünal TAN,Cabir ÇELİK, Mustafa ÖZDEMİR, İlçe Müftüleri ve daire personelinin de katıldığı yemek programı emekli İmam-Hatip Bahri AKYOL’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Tokat İl Müftüsü Ahmet ERDEM günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmada, “camilerimizin şehrin merkezi olduğunu, her mahallenin bir cami çevresinde oluştuğunu, din görevlilerimizin de bu merkezin tam ortasında bulunduğuna dikkat çekti. Bu itibarla din görevliliğinin emeklilik gibi bir durumunun olmadığını her zaman halkımızın dini ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak için çabaladıklarını ifade etti.

Tokat Valisi Dr. Ömer TORAMAN din görevlilerinin hayatın her safhasında yer alan bir görev yaptıklarını, doğumdan ölüme, ölümden nikâha kadar her zaman halkımızın yanında bulunduklarını, bu sebeple daima değer taşıdıklarını ve din görevlilerimizin hassas ve dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Emekli din görevlilerinin duygu ve düşüncelerini anlattığı program, güzel temenniler ile sona erdi.