02.05.2018

BERAAT GECESİ CAMİLERİMİZDE İHYA EDİLDİ

30 Nisan Pazartesi akşamı Beraat Kandili olması sebebi ile İl Müftülüğü bir dizi program düzenledi. 30 Nisan Pazartesi sabah saat 10:00 da Dokuztaşlar, Saliha Hatun, Karşıyaka Merkez, Mevlana, Bedestenlioğlu Nurtepe Camilerinde bayanlara yönelik Mevlid programı düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu programlarda, Mevlid-i Şerif okunmasının ardından ilahiler söylenip, bayan vaizlerimiz Beraat Gecesinin ve yaklaşan Ramazan Ayının öneminden bahsetti. Programlar içten yapılan dualar ile sona erdi.

Akşam namazını müteakiben il merkezindeki 19 camimizde de Beraat gecesine yönelik programlar yapıldı. İlahiyat Fakültesinden öğretim görevlilerinin, müftü yardımcılarının ve vaaza yetkili diğer personellerin ilimizdeki merkezi camilerde vaaz ettiği programlara katılımın yoğunluğu ve vatandaşların ilgisi dikkat çekti. Karşıyaka Merkez, Saliha Hatun, Fevzi Çakmak, Bağkur Evleri camilerinde İmam Hatip lisesi ve Ortaokulu öğrencileri ilahiler okuyup,  Kur’an tilaveti gerçekleştirdiler Programlarda, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye yönelik mesajlar verilip dualar edildi..