16.05.2018

TOKAT MÜFTÜLÜĞÜNDE GÖREV DEVİR TESLİMİ YAPILDI

Tokat İl Müftüsü Ahmet ERDEM, görevini yeni Tokat İl Müftüsü olarak atanan Ömer Faruk BİLGİLİ’ye devretti.
     Resmi Gazetede yayımlanan 2018/296 Karar Sayısı ile ilimize İl Müftüsü olarak atanan Ömer Faruk BİLGİLİ göreve başladı.
İl Müftülüğü toplantı salonunda yapılan görev teslim törenine Vali Yardımcısı Mehmet SÜLÜN, Tokat İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve Müftülük çalışanları katıldı.

SİZE GELEMEYENLERE SİZ GİDİN
Tokat İl Müftülüğünü devredecek olan Ahmet ERDEM törende yaptığı konuşmada göreve geldiği tarihten itibaren yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Görev süresince tüm müftülük çalışanlarına toplumun her kesimine ulaşılması konusunda tavsiyelerde bulunduğunu belirten ERDEM, Tokat insanının din görevlilerine son derece saygılı olduğunu ifade etti.
      Tokat’a Müftü olarak atanmayı kendisine Allah’ın bir lütfu olarak gördüğünü söyleyen ERDEM, “Tokat’ta camilerde cemaat sorunu yok, camilerimiz doluyor elhamdülillah. Tokat’ımızda ilçeler dâhil 1174 cami, 200 kadar da Kur’an kursu bulunmakta. Anadolu’nun tarihi eserlerine en çok Tokat sahiptir. Tarihte şeyhülislamlar, bilim adamları yetiştirmiş ve Anadolu’nun ilk İslam medresesi olan Yağı Basan Medresesi yine Tokat’ta. Tokat’ın insanı dindardır, müftüsüne, din görevlisine son derece saygılıdır. Tokat’a Müftü olarak atanmayı ben kendim için büyük bir şans olarak görmüştüm. Bu duygularla bana yaklaşık dört yıl önce emanet edilen Tokat İl Müftülüğü görevini değerli meslektaşım Ömer Faruk BİLGİLİ kardeşime teslim ediyorum.” dedi.
     Ahmet ERDEM kürsüdeki konuşmasının ardından cübbesini ve sarığını yeni İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ’ye giydirdi.
            TOKAT’IN 18’İNCİ MÜFTÜSÜ
     Ahmet ERDEM’in konuşmasından sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ şöyle konuştu:
   “Bismillahirrahmanirahim,
Bizlere yüce dinimiz İslâm’a, milletimize ve bütün insanlığa hizmet etme şerefini bahşeden Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve sena olsun. Hz. Adem’den Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’e kadar insanlığın kutlu elçilerine salat ve selam olsun.
      04.05.2018 tarihi itibarıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, ağır ve bir o kadar onurlu ve büyük bir görev olan Tokat İl Müftülüğü görevi şahsıma tevdi edildi.  Ve bugün itibariyle de göreve başlamış bulunmaktayım. Bundan sonraki süreçte duamız odur ki, rabbim yar ve yardımcımız olsun. Kendi rızasına uygun hareket etmeyi ve görev yapmayı nasip eylesin.
      Bu vesileyle, kuruluşundan günümüze kadar Tokat İl Müftülüğü görevini ifa eden büyüklerimi saygı ve şükranla yad ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu dünyadan göçenlere rahmet, hayatta olanlara da, sağlıklı ve uzun ömürler niyaz ediyorum.
Diyanet İşleri Başkanlığımız,  Anayasa’nın 136. Maddesi ve ilgili kanun gereği, bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, İslâm Dininin inançları, İbadet ve Ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle yükümlüdür.
       Başkanlığımızın taşradaki uzantısı olan Tokat İl Müftülüğümüz de, bu görevleri yerine getirmekle yükümlüdür. Bu görevleri yerine getirirken dinimizin temel kaynakları olan Kur’an ve sünnet doğrultusunda, bilgi merkezli, ahlak eksenli bir din hizmeti sunacaktır. Asırlardır yaşayan ve nesilden nesile aktarılarak elde ettiğimiz kazanımları da heba etmeden, bütün görevlilerimizin özverili çalışma ve gayretleriyle toplumun her kesimine ulaşacak şekilde sürdürme gayreti içerisinde olacaktır.
       Din, akıl sahibi insanların kendi irade ve arzularıyla seçtikleri, insanlara dünya ve ahiret mutluluğu kazandıran ilahi kurallar bütünüdür, diye tarif edilir. Yani yeryüzünde yüce yaratıcımızın istediği şekilde yaşayabilmenin adıdır. Görevli olarak bizlerin üzerine düşen, bu sürece en iyi bir şekilde katkıda bulunmak ve sahih bilgiye dayanan dini anlayışı insanımızla buluşturmaktır. Bu görevi ifa ederken görevimiz sadece mihrap, minber ve kürsü, yani camini içiyle sınırlı olmayacaktır. İnsanımızın bulunduğu her yerde, evde, sokakta, caddede, işyerinde, hayatın her kademesinde hizmet etmek ana gayemiz olmalıdır/olacaktır.
Bu görevi ifa ederken iletişim ve etkileşim konusunda son derece hassas olacağız.
       Sürdürülebilir,
       Ölçülebilir,
       Ulaşılabilir,
        Anlaşılabilir,
Uzlaşılabilir bir tarzda Aziz Milletimize ve özelde Tokat’ımıza din hizmeti sunacağız.
Çalışmalarımızda Cenab-ı Allah’tan yardımını  ve inayetini üzerimizden eksik etmemesini tekraren niyaz ediyorum. Din Görevlisi tüm arkadaşlarımın da yapılacak hizmetlere özverili çalışmalarıyla desteklerini bekliyorum.  Bu yolculukta rabbimiz yar ve yardımımız olsun. Görevimiz özelde Tokat’ımıza, genelde insanımıza ve ülkemize hayırlı ve mübarek olsun. Yarın akşam itibariyle kılacağımız ilk teravih ve kalkacağımız ilk sahurla idrak edeceğimiz Ramazan ayınızı tebrik ediyor, en kalbi duygularla selam ve saygılarımı sunuyorum.”
     Program günün anısına fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.