12.06.2018

KARDEŞ ŞEHİR RAMAZAN BULUŞMALARI

Diyanet İşleri Başkanlığımızın vaaz ve irşat hizmetlerindeki verimliliği arttırmak, komşu ve kardeş şehir İl Müftüleri arasında iletişimi ve hizmet çeşitliliğini artırmak maksadıyla “Kardeş Şehir Ramazan Buluşmaları” projesi kapsamında düzenlenen programda Sivas İl Müftüsü Yusuf AKKUŞ ve İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin SUSAM ile Mehmet ŞAHİN  Tokat’a gelerek çeşitli ziyaretler gerçekleştirip vaaz ve irşat hizmetinde bulundular.

Sivas İl Müftüsü AKKUŞ, Takyeciler Camiindeki vaazında güzel ahlakın öneminden bahsederek “ Ramazan Ayı her şeyden önce erdemlilik, dürüstlük, ihlas, itidal, sabır gibi güzel hasletler kazandıran bereketli bir aydır. Ramazan ayı çıktıktan sonra da her mü’min kazandığı bu güzellikleri muhafaza etmelidir.” diye konuştu.

İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin SUSAM ile Mehmet ŞAHİN de, vaazlarında Ramazanın mü’minlere kazandırdığı güzelliklerin altını çizerek birlik ve bütünlüğümüzün kuvvetlenmesi için bu ayda çok dua edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ, Başkanlığımızın bu projesini uygulamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sivas İl Müftülüğü görevine yeni başlayan Yusuf AKKUŞ’a yeni görevinin hayırlı olması temennilerinde bulundu.