07.08.2023

Esat YAPICI

Tokat İl Müftüsü

1969 yılında Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde doğdu. 1991’de İstanbul İmam-Hatip Lisesinden, 1997’de Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

1996 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Kur'an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı.

2003 yılında Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezinden mezun olduktan sonra Osmaniye Kadirli İlçesi Vaizi olarak atandı.

Kayseri Talas’ta Cezaevi vaizi olarak görev yaptı. 2007 – 2013 arası T.C. Melbourne Başkonsolosluğu nezdinde Din Görevlisi olarak uzun süreli yurtdışı görevinde bulundu.

İlçe Müftüsü olarak Adıyaman Sincik'te göreve başladı. Sonrasında sırayla; Nevşehir Hacıbektaş, Kayseri Talas, Kayseri Kocasinan İlçe Müftüsü, İstanbul İl Müftü Yardımcılığı ve Üsküdar İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2023 yılı Haziran ayında Tokat İl Müftüsü olarak atanmış olup evli ve dört çocuk babasıdır.