Ahmet ERDEM

Tokat İl Müftüsü

1960 Yılında Artvin Borçka ilçesi Avcılar köyünde dünyaya geldi.  İlköğrenimini kendi köyünde tamamladıktan sonra Borçka Merkez Kuran Kursuna 2 yıl devam etti. Orta öğrenimini Murgul’da, İmam-Hatip Lisesini Rize ve Giresun’da tamamladı. 1983 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Sırasıyla 4 ay Borçka Karşıköy Köyünde, 4 ay Çifteköprü Köyünde İmam-Hatiplik, 1 yıl Kars Sarıkamış, 1,5 yıl Erzurum Hınıs ilçelerinde vaiz olarak görev yaptı.

1989 yılında Artvin Murgul ilçesine Müftü olarak atanan Erdem, 4,5 yıl Murgul’da, 6 yıl Arhavi’de, 4,5 yıl Rize Ardeşen ilçelerinde İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.

4 yıl Romanya Köstence Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi olarak görev yaptı. Romanya dönüşü 4 ay Artvin İl Müftülüğü vaizliği ve 3 yıl Artvin Arhavi ilçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.

2010 yılında Gürcistan Tiflis Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri olarak atandı. Gürcistan’da 4,5 yıl Din Hizmetleri Müşaviri olarak görev yapan Erdem;

03.08.2014 tarihinde Tokat İl Müftülüğüne atandı. 17.09.2014 tarihinde İl Müftüsü olarak görevine başladı

1993 yılında Ahmet Gabaidze adında bir öğretmenle birlikte Gürcü dilinde hazırladığı Namaz Hocası önce Artvinliler Vakfı tarafından 10.000 adet, daha sonra İhlas Holding tarafından 50.000 adet bastırılmış olup Gürcistan’da dağıtılmış ve bu çalışmalarından dolayı İhlas Holding tarafından bir otomobil ile ödüllendirildi.

1995-96 yıllarında Başkanlığımızın Kur’an Alfabesi, Mehmet Soymen’in Cep İlmihali ve Osman Keskioğlu’nun Siyeri Nebi kitapları yine Ahmet Gabaidze ile birlikte Müftü Erdem tarafından Gürcüce’ye tercüme edilerek Türkiye Diyanet Vakfı tarafından toplam 100 bin adet bastırılarak Gürcistan’da dağıtımı sağlandı.

Görev süresince birçok takdir, teşekkür ve plaket alan Erdem, Gürcistan’daki faaliyetlerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr. Mehmet GÖRMEZ tarafından Üstün Hizmet Ödülü ile ödüllerindi.

Çok iyi derecede Gürcüce bilen Erdem orta derecede İngilizce, Arapça ve Romence bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.