19.09.2017

Kur'an Kurslarımızda Eğitim Başladı

Erbaa Müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarında ve 4-6 yaş grubu Kur’an kursunda eğitim-öğretim 25 Eylül’de başladı.

Bu kapsamda Erbaa müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarında ve camilerde açılan Kur’an kurslarında yaş sınırı olmaksızın bayanların (bazı camilerimizde erkeklere yönelikte düzenlenmektedir)  Kuran eğitimi ve dini bilgiler almasına yönelik kurslar 25 Eylül 2017 tarihinde başladı. Hafta sonları öğrencilere yönelik olarak Kur’an kurslarımızda eğitim verilecektir.Eğitim faaliyetlerimiz kapsamında fiziksel,görme ve işitme engelli vatandaşlarımıza yönelik olarakta Kur'an eğitimi verilecektir.

Erbaa müftülüğü bünyesinde 2017 yılı Ocak ayında eğitime başlayan 4-6 yaş grubu 15 Temmuz Şehitler Kur’an kursumuz da, açılan yeni dersliklerle 14 sınıfta eğitim-öğretime 25 Eylül’de başladı.

Eğitime başlayan Kur’an kurslarında yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda hazırlanan ihtiyaç odaklı  “Kur’an Kursları Öğretim Programı” ile kamuda veya özel sektörde çalışan/çalışmayan vatandaşların tercih ettiği gün ve saatlerde istedikleri öğretim programlarına katılımları amaçlanmaktadır.Böylece günlük hayatın koşuşturmasında vakitlerinin bir bölümünü Kur’an okumayı öğrenmeye veya dini bilgiler almaya ayıramayanların iş hayatından kopmadan Başkanlığımızın yaygın din eğitimi hizmetinden yararlanmaları sağlanacaktır.

Ayrıntılı bilgiyi ilçe müftülüğümüzden, cami görevlilerinden ve Kur’an kursu öğreticilerinden alabilirsiniz.

Erbaa ilçe müftülüğüne bağlı olarak eğitime başlayan  Kur’an kurslarımızın isimleri aşağıda belirtilmiştir: (Yaş sınırı olmaksızın sizleri bekliyoruz)

• Aşağı Çandır Köyü Kur’an Kursu
  • Akça Kasabası Kur’an Kursu