02.10.2017

Erbaa Müftülüğü Muharrem Ayı Münasebetiyle İftar Yemeği Verdi

Erbaa ilçe müftülüğü Muharrem ayı münasebetiyle iftar yemeği verdi.

Erbaa müftülüğü tarafından 02.10.2017 tarihinde verilen iftar yemeğine, Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, Garnizon Komutanı Atğm. Oğuz Erbaş, Erbaa Belediye Başkan Vekili Bülent Uzun, Erbaa İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, Dede Rıza Şahin ile birlikte Keçeci ve Sokutaş Köyü sakinleri, daire amirleri ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program da, Erbaa müftülüğü din görevlileri günün anlam ve önemini belirten ilahiler seslendirdiler. İftar yemeği sonrası duayı Dede Rıza Şahin yaptı.

Programda Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, İlçe müftüsü Mehmet Ceylan, Dede Rıza Şahin Muharrem ayı ve Aşure Günü münasebetiyle günün anlamı üzerine konuşma yaptılar.

Erbaa ilçe müftüsü Mehmet Ceylan yaptığı konuşma da; Peygamber Efendimiz (s.a.s.) içinde bulunduğumuz bu ay için Allah’ın ayı demiş. Dolayısıyla bu söz bize bu ayın değerini, kıymetini, önemini hatırlatıyor. Bu ay aynı zamanda Hz. Peygamberimizin (s.a.s.) ciğer paresi Hz. Hüseyin ve onun arkadaşlarının şehit edildiği bir aydır. Kerbela ayından ders alınması gerektiğine inanıyor, Cenab-ı Hak İslam âlemine bir daha Kerbelalar yaşatmasın diyoruz” dedi. İlçe müftüsü Mehmet Ceylan Türkiye’nin birçok yerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın muharrem ayı iftarı düzenlediğini dile getirerek bu vesileyle programa katılan tüm davetlilere teşekkür etti.

Program muharrem ayı iftar yemeği ve günün anlamı üzerine yapılan konuşmalarla sona erdi.

Web editör: Mustafa Bayram / Fotoğraf : Mustafa Bulut