09.10.2017

Erbaa Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Etkinlikler Gerçekleştirdi

Erbaa müftülüğü,her yıl 01-07 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Hafta münasebetiyle Ulu Cami’de sabah namazı buluşması gerçekleştirildi. Sabah namazı sonrası ilçe müftümüz Mehmet Ceylan cemaate hafta münasebetiyle ilgili bilgi verdi, sohbet yaptı. Sohbet sonrası cemaate ikramlarda bulunuldu.

Hafta etkinlikleri kapsamında Büyük Cami’de mevlidi şerif okundu ve din görevlileri tarafından okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı.

Cami-Çocuk buluşması kapsamında Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri Büyük Cami’yi ziyaret ettiler ve din görevlilerinden cami ile ilgili bilgiler aldılar.

Evyaba Kur’an Kursu öğrencileri Akça Köyü’nde bulunan tarihî Silahtar Ömer Paşa Camisini ve ilçe merkezinde çeşitli camileri ziyaret ettiler.

Hafta kapsamında, Erbaa’da faaliyet gösteren Sınav Lisesi öğrencileri ilçe müftülüğümüzü ziyaret ettiler. İlçe müftümüz Mehmet Ceylan’ı makamında ziyaret eden öğrenciler, camiler haftası ve ilçe müftülüğü ile ilgili bilgiler aldılar.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında  bayanlara yönelik olarak çeşitli camilerimizde sohbet programları düzenlendi.Din görevlilerimiz Erbaa Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret ettiler.Ayrıca şehit aileleri ve Huzur evi ziyaretleri de din görevlilerimiz tarafından gerçekleştirildi.

Web Editör: Mustafa Bayram