14.06.2018

İlçe Müftümüzün Ramazan Bayramı Mesajı

Ramazan Bayramı Peygamberimiz (s.a.v.) döneminde Hicretin 2. yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Kameri aylardan olan Şevval ayının ilk üç gününü bayram olarak kutlamışlardır. Bu sebeple bu bayrama Ramazan Bayramı denmiştir.

Ramazan ayı, İbadetlerle maneviyatımızı zenginleştirdiğimiz, oruçla da maddi ve manevi sıhhate kavuştuğumuz, teravihlerimizle namazlarımıza daha farklı bir boyut kattığımız, Kur’an-ı Kerim okumalarımızla gönlümüzü sükûnete erdirdiğimiz, ihtiyaç sahiplerine zekâtlarımızı ve fıtır sadakalarımızı ulaştırmakla kardeşlerimizin sıkıntısına derman olmaya çalıştığımız bir aydır. Peygamberimizin dile getirdiği üzere, evveli rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş ayıdır. Böyle mübarek bir ayın feyiz ve bereketiyle hayat bulduktan sonra bayrama bizleri kavuşturan Yüce Rabbimize hamdediyoruz. O’nun habibi Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’e salât ve selam ediyoruz.

Ramazan Bayramı, milletçe birlik ve kardeşlik içinde bayram coşkusunu yaşamak, sevinci ve kederi paylaşmak demektir. Öyleyse bu bayramda büyüklerimizi, annemizi, babamızı, yakınlarımızı, komşularımız ve dostlarımızı ziyaret edelim. Bencilliği, kin ve nefreti içimizden söküp atalım, dargınlıklara son verelim. Kendimiz için ne istiyorsak aynısını yanı başımızdaki kardeşimiz için de istemedikçe olgun mü’min olamayacağımızı bir kez daha hatırlayalım. Ramazan ayı boyunca kazandığımız güzel alışkanlıkları sürdürme, vazgeçtiğimiz kötü huy ve davranışlara bir daha asla dönmeme kararımızı yineleyelim. Sadece yakınlarımızı, eş, dost ve arkadaşlarımızı değil, çocuk yuvalarında bayram sevinci yaşamayı bekleyen yavrularımızı, huzur evlerinde evlatlarının yolunu gözleyen yaşlılarımızı, türlü dert ve hastalıklarla mücadele eden kardeşlerimizi de ziyaret ederek bayramın sevinç ve mutluluğunu onlara da taşıyalım.

Bu vesileyle Ramazan Bayramının milletimiz, memleketimiz ve bütün İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını temenni eder, bayramın mutluluk ve sevinç içinde geçmesini Cenabı Hak’tan niyaz ederim.

Muhammet KARA

Erbaa Müftüsü