17.11.2018

İlçe Müftümüzün Mevlid-i Nebi Haftası ve Mevlid Kandili Mesajı

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de “Andolsun ki Resûlullah’da sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için güzel bir örnek vardır.” (Ahzâb, 33/21) buyrularak Sevgili Peygamberimiz’in hayatı bizlere ‘‘en güzel örnek’’ olarak takdim edilmekte ve onu örnek almamız istenmektedir. O yüce elçi ferdî, ailevi ve sosyal hayata dair söz ve davranışları ile kıyamete kadar kalıcı bir rehberlik ve örneklik sunmuştur.

Peygamber efendimizin (s.a.s.)  ümmetinden olmak, ayrı bir bahtiyarlıktır. Tebliğ ettiği ilahi Kelam’la birlikte Zatı’nın da bilinmesi ayrı bir rahmettir. Bu kutsal gece vesilesiyle Allah’a imanımızı, Peygamberimiz’e sevgi ve bağlılığımızı yeniden gözden geçirmeli ve O’nun getirdiği ilahi emir ve yasaklara ne kadar uygun bir hayat sürdüğümüzün vicdani muhasebesi yapılmalıdır. Çünkü bugün toplum ve tüm insanlık olarak O’nu anlamaya, anlatmaya ve insanlığa hediye ettiği Muhammedî sevgi ile şekillenmeye muhtacız. Rabbimiz, bizleri Resûlü’nün örnekliğinden, kutlu yolundan bir an olsun ayırmasın. Âlemlere Rahmet Efendimize duyduğumuz derin hürmet ve muhabbetimizi hiçbir zaman kalbimizden eksik etmesin. Bizleri onu doğru anlayan, doğru tanıyıp tanıtan, insanlığa takdim ettiği güzellikleri hakkıyla yaşayanlardan eylesin.

Değerli Erbaa’lılar bu hafta aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Rebiulevvel ayının 12 nci günü başlayacak şekilde  Mevlid-i Nebi Haftası olarak belirlenmiştir. Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan Mevlid-i Nebi Haftasının bu yıl ki teması  ‘‘Peygamberimiz ve Gençlik’tir. Hafta boyunca belirlenen tema çerçevesinde çeşitli etkinlikler ve programlar gerçekleştirilecektir.

Kıymetli Erbaa’lılar bu duygu ve düşüncelerle Mevlid-i Nebi Haftası ve Mevlid Kandili’nin  bütün insanlığa rahmet huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Mevlid-i Nebi Haftasının Peygamber Efendimizi yakından tanımaya, sevmeye ve O’nun sevgisi etrafında birleşmeye vesile olmasını Yüce Mevla’dan temenni ediyor, İlçemiz, Ülkemiz ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum.

Muhammet KARA

Erbaa İlçe Müftüsü