09.01.2017

Pazar İlçe Müftülüğü

PAZAR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

A-    BİNA DURUMU

İlçemiz Müftülüğü  hizmetlerini mülkiyeti Türkiye diyanet Vakfına ait, İlçe müftülüğümüze tahsisli 610 m2 arsa üzerine halk tarafından yaptırılan 3 katlı binanın 1. katı İmam-Hatip Ortaokulu, 2. katı Müftülük ve 2 adet lojman, 3. katı 4 adet lojmandan oluşmaktadır. Müftülüğümüzün hizmetleri 2010 model Volkswagen tiguan marka araçla yürütülmektedir.

B-PERSONEL DURUMU

1 Müftü, 1 Vaiz, 2 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, 1 Şoför ve 2 adet te Hizmetli kadrosu bulunmaktadır.

C- KUR’AN KURSLARI

4 adet İlçe merkezinde 2 adet Kasabalarda ve  7 adet köyde olmak üzere toplam 13 adet Kur’an Kursu bulunmaktadır. Bu Kurslarımızda 6 adet Kadrolu 7 adet Fahri Kur’an Kursu Öğreticisi görev yapmaktadır.

D-CAMİLER

İlçe Merkezinde  10 adet, Kasabalarda 8 adet, Köylerde de 21 adet camii olmak üzere toplam 39 adet Camimiz bulunmaktadır. Bu  Camilerimizde Kadrolu 38 adet İmam-Hatip, 7 adet Müezzin-Kayyım ve 1 adet Vekil müezzin-Kayyım  görev yapmaktadır.2 adet görevlimizde geçici olarak yurt dışında görevli olarak bulunmaktadır. 1 adet Camimizde kadrosuzdur.