04.12.2017

MEVLİD KANDİLİ PRORAMLARI

Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s.)’in doğum günü olarak kabul edilen Mevlit kandili münasebetiyle, İlçemiz Merkez Camiinde 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu öğrencilerinin de katılımı ile bayanlara yönelik “MEVLİD KANDİLİ” programı yapıldı. Kur’an Kursu öğreticileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, 4-6 yaş grubu öğrencileri ve Kur’an Kursu öğreticileri tarafından Ayetler, Mevlitten bölümler, ilahiler, hadisler ve şiirler yer aldı. 4-6 yaş grubu öğrenciler tarafından sunulan bölümler programa katılanlar tarafından yoğun ilgi gördü. Hz. Peygamberi anmanın ve anlamanın, önemine vurgu yapan sohbetle program sona erdi.

Mevlid Kandili münasebetiyle İlçe Müftülüğümüzce görevlendirilen din görevlileri İlçemiz Devlet Hastanesinde yatmakta olan hastaları, yaşlı ve bakıma muhtaç olanları, rehabilitasyon merkezini ve esnafları ziyaret ettiler. İlçemiz Merkez, Kasaba ve Köylerde bulunan Camilerde günün anlam ve önemine vurgu yapan vaaz ve irşat hizmetlerinde bulunuldu. Bozcalı Kasabası Meydan Camiinde sabah namazı buluşması yapıldı. İlçe Müftüsü Necmettin SAYDAN Reşadiye İmam-Hatip Ortaokulu ve Sebahat İsmet Erdem Anadolu Lisesinde Hz. Peygamberi anmak ve anlamak konulu konferans verdi.