02.10.2018

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

REŞADİYE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde belirli bir tema çerçevesinde düzenlediği “Camiler ve Din Görevlileri Haftasının” bu yılki (2018) teması, “Din Hizmetine Adanmış Ömürler”olarak belirlendi. Çeşitli etkinliklerle bir hafta boyunca kutlanacak olan haftanın başlangıcında, emekli olan ve çalışan din görevlilerine İlçe Müftülüğümüzce kahvaltı programı düzenlendi. Programa, İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ, İlçemiz Kaymakamı Murat METE, Reşadiye Belediye Başkanı Cemil KILIÇ ve Kurum amirleri katıldı. Hafta münasebetiyle yapılan kahvaltı programında konuşma yapan İlçe Müftüsü Necmettin SAYDAN, Öncelikle İlçemizin ve Ülkemizin en ücra köşelerinde, Yurtdışında çeşitli zorluklara, fitne ve fesatlara rağmen görev yapan, Devletimizi ve Başkanlığımızı temsil eden bütün din görevlilerinin/gönüllülerinin haftasını kutladı. Davetimize icabet eden İl Müftümüz Ömer Faruk BİLGİLİ’ye, İlçe Kaymakamımız Murat METE’ye, Kurum amirlerine ve kurumumuzdan emekli olan personele teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ, Ülkemizde ve Yurtdışında görev yapan Din görevlilerimizin ve Camiamızın Din Görevlileri haftası kutlu olsun. Rabbim, üstlenmiş olduğumuz bu ulvi görevi çeşitli zorluklara rağmen layıkıyla ve hakkıyla yerine getirmeyi cümlemize nasip etsin dedi. Kahvaltı programı sonunda Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri ile toplantıda buluşan İl Müftüsü Bilgili personele  “Daha etkin din hizmeti nasıl verilir” konusu hakkında bilgiler verdi.

İlçe Kaymakamımız Murat METE konuşmasında “Öncelikle din görevlilerimizin Din Görevlileri Haftasını kutluyorum. Bu kutsal görevi ilçemizin en ücra köşelerinde yerine getiren arkadaşlarımızın görevlerinin zor olduğunu ve sırtlarında büyük bir yük olduğunun farkındayız. Ancak; bu kutsal görevi büyük bir fedakârlıkla yapan din görevlilerimiz, halkımızla her zaman içi içe olmaları ve onlara devletin varlığını hissettirmeleri gerekmektedir. Bu konuda elinizden gelenin fazlası ile yapacağınızdan hiçbir şüphem yoktur” şeklinde duygularını ifade etti.

Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçemizde görev yapan İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından hasta ziyaretleri, okul ziyaretleri yapılmakta. Cami ve Kur’an Kursu hizmetlerinde farkındalık hissettirmek amacıyla çalışmalar yapılmakta. Hafta münasebetiyle, görevinde farkındalık oluşturan personele teşekkür amacıyla plaket verildi.