08.10.2019

CAMİ VE HAYAT

İlçe Müftülüğümüz tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Lokman ARSLAN’nın konuşmacı olarak katıldığı “Cami ve Hayat” temalı konferans programı gerçekleştirildi.

Programa Reşadiye Belediye başkanı Mustafa YILMAZ, Kurum Amirleri STK temsilcileri ve Din Görevlileri katıldı. İstiklal Marşından sonra Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftüsü Necmettin SAYDAN’ın açılış konuşması ile devam etti.

Din görevlisi olmak herkese nasip olmaz, Rabbimize hamdolsun bize nasip oldu diyen İlçe Müftümüz Necmettin SAYDAN ”camilerin mihrabı ile mabet, minber ve kürsüsü ile bir mektep olduğunu, camilerin İslam’ın şiarı, tevhidin sembolü olduğunu,  cami görevlilerin toplum içerisinde önder ve rehber kişiler olarak saygın bir yerinin bulunduğunu Camilerin toplumumuz için önemli mekanlar olduğunu Camilerimiz bizim ibadet ve istişare yaptığımız ve huzur bulduğumuz mekanlardır. Bizim medeniyetimizde Cami, toplumsal yapının şekillenmesinde önemli rol oynar. İslam tarihi boyunca bütün şehirler cami merkezli planlanmış ve ona göre inşa edilmişlerdir” sözlerine son verdi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Lokman ARSLAN Hocamız Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ülkemiz genelinde olduğu gibi dünyada da sayılı kurumlar arasında bulunduğunu belirterek bu güne kadar yapılan ve bu günden sonra yapılması planlanan çalışmalar ile cami ve hayat merkezli yaşamın önemi hakkında dikkatle izlenen bir konferans gerçekleştirdi.

Sayın Hocamız konuşmasında Peygamberimiz zamanında Mescitlerin Hayatın Merkezinde olduğunu Mescidi Nebinin bir sütunun  eğitim verilen, bir sütunun yabancı heyetlerini karşılama yeri, bir sütununda toplumun sorunlarının çözüm yeri olarak kullanılmıştır.

Günümüzde Camilerin Merkezinde bir dinlenme yeri, bir eğitim yeri, boş zamanlarını intenette geçiren gençlerimizin zamanını geçirebilecek, bir dede’nin torununu elinden tutup caminin bahçesine gelip zaman geçirebileceği yerler olması gerektiğini ifade etti.

Programımız  Müftülüğümüzün yapmış olduğu Dini ve Hayri hizmetlerde Maddi ve manevi desteklerde bulunan esnaf ve vatandaşlarımıza Lokman ARSLAN Hocamız ve protokol tarafından plaket takdimleriyle sona erdi.