06.06.2017

Tokat'ta Muhteşem Kur'an Ziyafeti

Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemizde ve İslam aleminde Kur’an kültürünün ve eğitiminin yaygınlaştırılması, Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesi ve güzel okunmasını teşvik etmek amacıyla 18-28 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul’da “V. Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” düzenlemiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı, yarışma sonrasında Ramazan ayı boyunca ülkemizden ve yurt dışından davet edilen seçkin hafızlarla ülke genelinde Kur’an Ziyafeti programları düzenlemektedir.

Bu kapsamda Tokat İlimizde, İl Müftülüğümüz nezaretinde 05. 06. 2017 tarihinde teravih namazı öncesi Ali Paşa Camii'nde Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih OKUMUŞ'un koordinatörlüğünde dünyaca ünlü hafızlarımız tarafından Kur’an Ziyafeti Programı düzenlemiştir.

Programa Endonezya’dan 2015 Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerimi güzel okuma yarışması birincisi Takdir Feriza Hasan, 2017 Dünya üçüncüsü Tanzanya’lı S. Musa Ramadhadi ve İstanbul Ataşehir'den Mahmut Sağır katılarak halkımıza unutulmayacak bir Kur’an ziyafeti sundular.

Teravih namazı sonrası ise Tokat Valisi Cevdet CAN,Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU  ve halkın yoğun katılıyla program Cumhuriyet Meydanı'ndaki Ramazan Sokağında  devam etti. Yakın zamanda Şırnak- Şenoba’da helikopter kazası sonucu şehit olan Tokat –Başçiftlik’li Tümgeneral Aydoğan AYDIN ve diğer şehitlerimize ithaf edilen program  Tokat İl Müftüsü Ahmet ERDEM’in  yaptığı dua ile sona ermiştir