10.08.2017

TOKAT’TA VEKÂLET YOLUYLA KURBAN ORGANİZASYONU BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonuna yönelik tanıtım, teşvik ve bilgilendirme bölge toplantısı Tokat, Amasya ve Sivas illerinde görev yapan il müftüleri, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri, uzmanlar ve din görevlilerinin katılımlarıyla, 08 Ağustos 2017 Çarşamba günü İl Müftülüğümüzün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Yıldıray KAPLAN, Türkiye Diyanet Vakfı Kaynak Üretim Birimi Müdürü Oğuz KÖKTAŞ ve Müdür Yardımcısı Süleyman BAYSAL konuşmacı olarak katıldılar.

Alipaşa Camii İmam-Hatibi Ahmet KILIÇ’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bölge illere ev sahipliği yapan Tokat İl Müftüsü Ahmet ERDEM, açılış ve selamlama konuşması yaptı. ERDEM, toplantıya iştirak eden tüm katılımcılara , Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen Vekâletle Kurban Organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda Yıldıray KAPLAN, Kurban’ın mahiyeti ve önemi hakkında açıklamalarda bulunurken vekâletle kurban konusuna değindi. KAPLAN, “Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak bizlere büyük görev düşmektedir. Başta görevliler olarak bizler duyarlı olacağız ve halkımızın bu konuda daha da duyarlı olması için çalışmalar yapacağız” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kaynak Üretimi Müdürü Oğuz KÖKTAŞ, geçmiş yıllarda yapılan faaliyetler ve yardım götürülen ülkeler hakkında bilgilendirme ve istatistik raporlarını içeren bilgiler aktardı.

Programda Türkiye Diyanet Vakfının Yurt içi ve Yurt dışı kurban hizmetlerini anlatan tanıtım filmi ile Vekaletle Kurban Sinevizyonu katılımcılara izletildi.