03.10.2017

TOKAT’TA HAFIZLAR COŞKULU BİR TÖRENLE BELGELERİNİ ALDILAR

Tokat İl Müftülüğü tarafından 30 Eylül 2017 Cumartesi günü Alipaşa Camii’nde öğle namazından önce Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi. Törene Tokat Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Süleyman PAK, Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Nebi GÖRMÜŞ, Batı Gürcistan Müftüsü Beglar KAMAŞİTZE, Doğu Gürcistan Müftüsü Yasin ALİYEV, İlçe Müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tekbirler ve salavatlar eşliğinde mihraba geçen 11 hafızın Kur’an-ı Kerim okuması dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

İl Müftülüğüne bağlı Molla Hüsrev (Bölge Yatılı) Kur’an Kursu’nda hıfzını tamamlayıp diploma almaya hak kazanan 11 erkek öğrenci için düzenlenen tören Alipaşa Camii İmam-Hatibi Ahmet KILIÇ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törende İl Müftüsü Ahmet ERDEM ve Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Süleyman PAK tarafından hafızlık ve Kur’an-ı Kerim ile ilgili konuşmalar yapıldı. Ayrıca İl Müftüsü Ahmet ERDEM’in daveti üzerine törene katılan Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Nebi GÖRMÜŞ, Batı Gürcistan Müftüsü Beglar KAMAŞİTZE ve Doğu Gürcistan Müftüsü Yasin ALİYEV kısa birer konuşma yaptılar.

Törenin ardından gerçekleştirilen hediye takdiminde Tokat Valisi Dr. Ömer TORAMAN’da hafızlığın önemine ve değerine dair konuşma yaptı. Tören İl Müftü Yardımcısı Ünal TAN’ın yaptığı dua ile sonlandı.