19.10.2017

CAMİ GÖREVLİLERİNE YÖNELİK “ETKİLİ DİN GÖREVLİSİ EĞİTİM VE GELİŞİM SEMİNERİ” DÜZENLENDİ

Tokatta Müftülüğümüz tarafından merkez ve ilçelerdeki B ve C grubu camilerde görev yapan İmam-Hatiplere yönelik “Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri” yapıldı.

14-15 Ekim tarihlerinde İl Müftülüğü konferans salonunda  TİDEF ( Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu ) organizesi ile yapılan Program, Şehitler Camii İmam-Hatibi Adem DEMİR’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda açılış konuşması yapan İl Müftü Vekili Mustafa ÖZDEMİR seminerin faydalı olması temennisinde bulunarak bütün katılımcılara teşekkür etti.

Seminer birinci gün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet KOÇ’un “Din Hizmetlerinde İlkeler ve Tarihimizden Örnekler” konulu sunumu ile başladı. Daha sonra EBSAD Başkanı (Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği) Şaban KARAKÖSE’nin “Dini Danışma ve Rehberlik” konulu sunumu ile devam etti. Öğle arasından sonra ise Emekli Vaiz ve Yazar Mahmut TOPTAŞ’ın “Etkili Din Görevlisi” konulu konuşması ile son buldu. Seminerin ikinci gününde ise DİB Manisa Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Hüseyin ÖRESİN tarafından “Din Görevlisinin İrşad ve Eğitim Etkinlikleri” ve TİDEF Genel Başkanı Mustafa YELEK tarafından yapılan “Temsil Bilinci” konulu sunum yapıldı.

Seminere katılan din görevlilerine program sonrasında katılım belgesi ve TİDEF tarafından Şaban KARAKÖSE’nin hazırlamış olduğu Etkili Din Görevlisi kitabı hediye edildi.