26.03.2018

REGAİB GECESİ CAMİLERİMİZDE İHYA EDİLDİ

İl Müftülüğü 22 Mart Perşembe akşamı Regaip Kandili olması sebebi ile bir dizi program düzenledi. 22 Mart Perşembe sabah saat 10:00 da Kümbet, Yeşilırmak, Bedesten, Şehitler, İbn-i Kemal, Ulu Cami, Tekbir Evleri ve Toki Camilerinde bayanlara yönelik Regaip Kandili olması sebebi ile programlar düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu programlarda, Mevlit-i Şerif okunmasının ardından ilahiler söylenip, bayan vaizlerimiz Üç ayların öneminden bahsetti.  4-6 yaş grubu kurslarımızdaki minik evlatlarımızda programlarda çeşitli etkinlikler ile yer aldı. Programlar içten yapılan dualar ile sona erdi.

Akşam namazını müteakiben il merkezindeki 17 camimizde de Regaib gecesine yönelik programları yapıldı. İlahiyat Fakültesinden öğretim görevlilerinin, İmam Hatip lisesi meslek dersleri öğretmenlerinin ilimizdeki merkezi camilerde vaaz ettiği Programlara katılımın yoğunluğu ve vatandaşların ilgisi dikkat çekti. Meydan, Takyeciler, Behzat, Yeşilırmak ve Şehitler camilerinde İmam Hatip lisesi ve Ortaokulu öğrencileri ilahiler okuyup,  Kur’an tilaveti gerçekleştirdiler Coşku ve memnuniyetin zirvede olduğu programlarda, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye yönelik mesajlar verildi