21.09.2018

EYLÜL AYI MUTAD TOPLANTISI

İl Müftülüğümüz tarafından her ay düzenlenen aylık mutad toplantı Tokat İl Özel İdaresi 26 Haziran Kültür  Merkezinde Haseki Abdurrahman Gürses Eğim Merkezi Müdürü Osman Egin’in da misafir/konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşmiştir.

Toplantıya İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Müftü Yardımcıları Daire personeli, İlimizde görev yapan din görevlileri katılmış olup genel bir değerlendirme yapılmıştır. Toplantıda konuşma yapan İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin, Din Hizmetleri alanında iletişimin önemine dikkat çekti. “Doğduğunda kulağına ezan okuyan, ölümünde ise insanların ruhuna fatiha okuyan  hoca anlayışından, insanların ruhuna dokunan, anlayış ve kavrayış sahibi olarak toplumun önderleri olmamız gerektiğini” ifade etti. Yaşadığı tecrübeleri din görevlileriyle paylaşan Egin, görev mahallimizde içine kapanık, çevreyi görmeden, bilmeden görev yapma yerine, çevremizde olup bitenleri görüp-gözeterek, Kur’an ve Sünnet süzgecinden geçirip asrın idrakine sunulan bir Din Hizmeti yerine getirmeleri hususunda görevlilere tavsiyelerde bulundu.

Toplantı sonunda İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından Osman Egin’e yöresel hediye takdim edilerek, teşekkür edildi.