10.10.2019

CAMİ VE HAYAT KONULU KONFERANS

Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle İl Müftülüğümüzce 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında  'Camı ve Hayat" konulu konferans yapıldı.   Konferans, Alipaşa Camii Müezzin Kayyımı Okan SAĞDIÇ 'ın Kur 'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan il Müftümüz Ömer Faruk BİLGİLİ  Diyanet İşleri Başkanlığımızca ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ temasının bu yıl ‘Cami ve Hayat” olarak belirlendiğini, Camilerin hayatımızın merkezinde olması gerektiğini  belirterek Camiler ve Din Görevlileri haftasının hayırlı olmasını diledi.         İstanbul  Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim Görevlisi Ali Rıza TEMEL konuşmasında Camilerin hayatımızda çok önemli yere sahip olduğunu, Peygamberimizin hicret esnasında ilk mescidi yani Kuba Mescidi 'ni daha sonra Mescidi Nebeviyi yaptığını, Camilerin sadece Namaz kılınan yer değil insanların toplanıp ilim öğrendiği ve istişare yaptıkları yerler olduğunu ve Din görevlilerinin çok önemli bir görev ifa ettiklerini belirterek konuşmasını tamamladı.