04.07.2017

Yaz Kur'an Kursu öğrencileri arasında yapılacak yarışma esasları...

İl ve ilçe müftülüklerince yaz Kur’an kursundaki kız ve erkek öğrenciler arasında ayrı ayrı aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler yarışmaları düzenlenecektir. Bu itibarla;

1. Yarışmaya 2017 yılı yaz Kur’an kurslarında (DİBBYS/EHYS) kaydı bulunan 10-15 yaş arası istekli öğrenciler katılabilecektir.
  2.  Yarışma soruları;
    • “Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum” kitabı,
    • Tecvid kuralları,
    • Namaz Duaları; Sübhaneke, Tahiyyat, Salli-Barik, Rabbena Atina- Rabbenağfirli, Kunut Duaları ve meali,
    • Duha-Nas arasında bulunan sûreler,
    • Fil sûresi- Nas sûresi arasında yer alan sûrelerin mealinden seçilecektir.
  3. Sûreler ve meali için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayını olan “Kur’an-ı Kerim Meali” dikkate alınarak hazırlık yapılacaktır.
  4. İl/ilçe merkezlerinde bulunan kız ve erkek Kur’an kursları bünyelerinde oluşturulacak olan komisyonlar, 12 Temmuz 2017 tarihine kadar kendi öğrencileri arasında sözlü veya yazılı/test usulünden her hangi birini veya ikisini de uygulayarak Kur’an kursu birincisini seçecektir.
  5. Kız ve erkek yaz Kur’an kursları birincilerinin seçimi için oluşturulacak komisyonun başkanı ve üyeleri kurs öğreticilerinden oluşacak, ihtiyaç olması halinde ilçedeki diğer Kur’an kursu öğreticilerinden de faydalanılabilecektir. Ancak komisyon oluşturulamadığı takdirde kurs yöneticisi ve öğreticileri, kurs birincisini belirleyebilecektir.
  6. Kur’an kursu yöneticisi ve cami görevlisi, kurs birincisinin bilgilerini, EK-5’te yer alan forma göre doldurup en geç 12 Temmuz 2017 tarihine kadar ilçe müftülüğüne teslim edecektir.

İlçe müftülükleri, bünyelerinde komisyonlar oluşturarak 8 Ağustos 2017 tarihine kadar kız ve erkek Kur’an kursları birincileri arasından, sözlü veya yazılı/test usulünden herhangi birini veya ikisini de uygulayarak ilçe birincilerini seçecektir.

Kurs/cami birincisi formuna (EK-5) aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.