19.07.2018

TURHAL'DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMLARI DÜZENLENDİ.

Turhal’da başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi anma etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bu çerçevede 13 Temmuz 2018 Cuma günü Müftülük Konferans salonunda İlçe merkezindeki camilerden Yaz Kuran Kursu öğrencilerinin katılımıyla icra edilen programa İlçe Müftüsü Mustafa AKDAĞ ve veliler katıldı.Programda İlçe Müftüsü Mustafa AKDAĞ  öğrencilere 15 Temmuz’un anlam ve önemini anlatarak vatan, bayrak, din ve iman bütünlüğünden bahsetti.

Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak şehit mezarları ziyaret edildi. Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl Üçer ve beraberindeki resmi kurum müdürleri, sırasıyla Şehit Enes Pelit, Şehit Hasan Karadavut, Şehit Gökhan Güllü ve Şehit Şenel Ağıl’ın mezarlarını ziyaret ettiler. Kur’an-ı Kerim okunan bu ziyaretlerde İlçe Müftüsü Mustafa AKDAĞ tarafından dualar edildi.

Şehit Mezarlıkları ziyareti sonrasında öğle namazından önce  Merkez Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu. İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen program sonrası İlçe Müftüsü Mustafa AKDAĞ tarafından dua yapıldı ve belediye tarafından vatandaşlara helva ve ayran ikram edildi.

Ardından saat 15.07’de 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Polis Memuru Ferhat Koç’un Yazıtepe Köyü’ndeki Anıt Mezarı ziyaret edildi. Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl Üçer, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Şenyurt Belediye Başkanı Ünal Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, resmi kurum müdürleri, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Ay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Çenesiz ve vatandaşların da hazır bulunduğu ziyarette okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İlçe Müftüsü Mustafa AKDAĞ tarafından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için dua edildi.

Etkinlikler, 15 Temmuz Şehitler parkında düzenlenen programla devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri programda günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı. Program çerçevesinde 15 Temmuz gecesi saat 00.13’te Türkiye genelindeki tüm camilerde olduğu gibi Turhal’daki camilerde de Salâlar okundu.

Haber Web Editör:Sami Mutlu  Fotoğraf :Sami Mutlu