04.06.2018

Haydi Çocuklar Teravih Namazına Hediyeler Bizden Projesi

Turhal İlçe Müftülüğü, çocukları ramazan ayında kılınan teravih namazına gitmeye alıştırmak için;

Proje kapsamında hayırsever vatandaşlar tarafından alınan dondurma, çikolata ve meyve suyu gibi ikramlar teravih namazına katılan çocuklara dağıtılıyor.

Süleymaniye Camisi'nde kılınan teravih namazı sonrası konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ, çocukların daha fazla camilere gelmelerini sağlamak amacıyla projeyi başlattıklarını ifade ederek ,Dedik ki ; “Haydi çocuklar teravih namazına gel, ikramlarınız bizden olsun”.  Ramazanın ilk gününden itibaren şu ana kadar bütün camilerimizde böyle cıvıl cıvıl çocuklarımız gelmekte ve bu çocuklarımız teravih namazını bizlerle birlikte kılmaktalar  dedi.

Hayırseverler ve cami cemaati tarafından alınan ikramların çocuklara verildiğini söyleyen Akdağ, "Allah razı olsun, onların katkılarıyla çocuklara bir takım ikramlar veriyorlar ve namazdan sonra görevli arkadaşlarımız bu çocuklarımıza çam sakızı çoban armağanı çikolatadır, bazen dondurmadır bu tarz ikramları yapıyorlar. Merkez, kasaba ve köy camilerimizde de projeyi bu yıl başlattık. Her geçen gün camilerimizdeki çocuklarımızın sayısı artmakta.” diye konuştu.

Teravih namazı sonrasında hayırseverlerin destekleriyle alınan yiyecek ve içeçekler İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ ve cami hocaları tarafından çocuklara dağıtıldı.

Haber Web Editör:Sami Mutlu Fotoğraf:Sami Mutlu