30.07.2018

TURHAL MÜFTÜLÜĞÜ İLK RESMİ NİKAHI KIYDI.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen törene katılan İlçe Müftüsü Mustafa AKDAĞ, Rabia YILDIZ ve İbrahim TAŞOVA çiftinin nikahını kıyarak çifte mutluluk diledi.

Törende çiftlerin nikah şahitliğini,Turhal Kaymakamı Dr.Ahmet Süheyl ÜÇER, Belediye Başkanı Yılmaz BEKLER ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI yaptı.

Kaymakam Üçer evlilik cüzdanını geline teslim ederken, Belediye Başkanı Bekler de çifte Kur'an-ı Kerim hediye etti.

İlçe Müftüsü Mustafa AKDAĞ yaptığı açıklamada, çıkarılan yasayla Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde müftülere nikah kıyma yetkisinin verildiğini anımsatarak, "Ülkemizin birçok yerinde resmi nikah kıyılmaya başlandı. İlçemizde de bu çiftlerimizin resmi nikahlarını kıymak bize nasip oldu. Bundan sonra da nikah kıyma merasimleri devam edecek. Çünkü yoğun bir şekilde bizlere talepte bulunanlar var." dedi.

Haber Web Editör:Sami Mutlu  Fotoğraf :Sami Mutlu