20.08.2018

TURHAL’DA KIRMIZI DÜDÜK PROJESİ

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün 81 ilde başlattığı "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" projesi Turhal’da da uygulanmaya başlandı.

Düzenlenen törene Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl Üçer, İlçe Emniyet Müdürü Tahsin Şahin, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Ferit Yılmaz, İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ ve Yaz Kur'an Kursuna katılan çocuklar katıldı.

Projenin Turhal’da başlatılması dolayısıyla Turhal Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl Üçer, şunları söyledi. “İlçemizde trafik güvenliği sağlamak amacıyla hem Emniyet Müdürlüğümüz hem de Jandarma Komutanlığımızın aldığı bayram tedbirlerimiz var. Şimdi biz sizlere de bu bayramda görev veriyoruz. Sizler de bizim trafik polislerimiz, trafik görevlilerimiz olacaksınız. Hepinize kırmızı renkli düdükler dağıttık. Bu düdükleri trafikteyken bir arabaya bindiğinizde eğer trafik kurallarına uymayan kişiler varsa onlar için kullanacaksınız. Örneğin emniyet kemerini takmayanlara, cep telefonu ile konuşarak araç kullananlara, süratlı ve dikkatsiz araba kullananlara bu düdükleri kullanarak ikazda bulunacağız. Bu kişiler bizim akrabalarımız olabilir. Annemiz, babamız, kardeşimiz, amcamız, dayımız olabilir. Önce sözlü olarak uyaracağız, buna da uymazsa düdük çalacağız. Aynı zamanda yolda yürürken trafik kurallarına uymayan kişileri görürseniz bu düdükleri kullanabilirisiniz. Bu çalışma bütün toplumumuza çocuklarımızdan başlayarak trafik bilincini aşılamak ve kurallara uygun insanlara yetiştirmek içindir. Çocuklardan başlıyoruz ki onlarda hem büyüklerine bunları anlatsınlar hem de kendileri böyle yasalara saygılı, kurallara uyan bireyler olarak yetişsinler” dedi.

Turhal Hükümet Konağı önünde toplanan çocuklara proje hakkında bilgi verildikten sonra, Kaymakamlık tarafından kırmızı düdük, şapka, İlçe Müftülüğü tarafından ise sırt çantası hediye edildi. Çocuklar daha sonra hep birlikte hatalı sürücüler için düdük çaldılar.

Haber Web Editör: Sami Mutlu  Fotoğraf :Sami Mutlu