19.09.2019

“İSLÂM’DA TİCARET AHLÂKI VE AHİLİK”KONULU KONFERANSA BÜYÜK İLGİ

İlçemiz Müftülüğü tarafından Prof.Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde  “ İslâm’da Ticaret Ahlâkı ve Ahilik”  konulu konferans düzenlendi.

Sunuculuğunu Müftülük Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Talip Atmaca’nın yaptığı Program, İlçemiz Mehmet Akif Ersoy Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Sızan’ ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ’ın “Ahilik nedir, islam’da ticaret ahlakı,  geçmişten günümüze ahilik, Ahilikte aranan vasıflar nelerdir konularında ki konuşmalarının ardından, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler’ in günümüzde Ahilik konusunda ki selamlama konuşmasıyla devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Koşum, ”İslâm’da Ticaret Ahlâkı ve Ahilik “konulu konuşmasında, medeniyetlerin ticarete bakışı, İslam medeniyeti ve ticaret, doğruluk ve dürüstlük, ticaret-ibadet, yalan beyan yoluyla hile yasağı, ticarette güven konularında ayet ve hadislerden örnekler vererek sunumunu tamamladı.

Program çiçek ve hediye takdimi ile sona erdi.