20.04.2017

2017 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KONFERANSI YAPILDI

İlçemiz Müftülüğünce 2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Zile Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde konferans düzenlendi. Konferans Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi İlahiyat fakültesi Öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr.Mustafa CANLI tarafından "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konusunda verildi.

Konferansa Kaymakamımız Adnan TEZCAN, Belediye Başkanımız Lütfi Vidinel, Garnizon Komutanımız Hüseyin Direk, Müftümüz İdris Özarslan, İlçemiz Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan Konferans’ta açılış konuşması yapan Müftümüz İdris Özaslan “Bu gün burada yıllarca icra edilen ve gelenek haline gelen olmazsa olmaz dediğimiz Kutlu doğum etkinliği için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu programların amacı sevgili peygamberimizi yakından tanımak onu örnek almak onun çilelerle yaşayıp bize örnek olarak bıraktığı o gazel hayatı yaşama gayretinde olmaktır Peygamber efendimiz bize en güzel örnektir. . Biz Kur’an-ı Kerim önderliğinde Peygamberimizin örnekliğini şöyle anlamamız gerekir. Peygamberimize vahyin gelmesiyle hem kul hem de peygamber oldu. İlk emir olan oku idi. Ben burada Peygamber(As.)  birinci vasfının öğreticilik olduğunu, İslam toplumunun da bilgi toplumu olması gerektiğini birinci öncelik olarak örnek alınması gerektiğini düşünüyorum. Söz de sevgi değil öz de sevgi olmalı Hz. Peygamber ve güven toplumu konulu konferansımızın hayırlara vesile olmasını dilerim dedi. dedi.

Belediye Başkanımız Lütfi Vidinel’de; Bugün güzel bir programda birlikteyiz. Rahmet Peygamberi Sevgi Peygamberi Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’dünyaya teşriflerinin yıl dönümünde birlikteyiz Allah (cc) bu güzel anlamlı günün feyzinden, bereketinden istifade edenlerden olmamızı nasip etsin Bizler Peygamberimizi görmeden sevdik ve dilimizden hiç eksik etmiyoruz. Biz peygamberimizi çok seviyoruz. Kur’an-ı Kerimin rehberliğinde peygamber efendimizin önderliğinde Müslümanlarız. Programa emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum ve diyorum ki biz Müslümanlar asgari 30 Hadisi şerif i 30 Ayeti Kerimeyi öğrensek inanın ilçemiz, Ülkemiz,  Dünya,  sevgi ve muhabbetin bayraklaştığı yerler olur. Ama bizler bize Peygamber efendimiz tarafından bize verilen kurtuluş reçetesini öğrenmekten, bilmekten maalesef aciziz. Giyimimizle kuşamımızla davranışımızla sözümüzle bu topluma örnek olmak zorundayız. Ayeti kerimede buyrulduğu Emrolunduğun gibi dosdoğru olalım diye konuştu.

İlçe Kaymakamımız Adnan TEZCAN ’ise yaptığı konuşmasında; Öncelikle programa emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gelenekselleşen 14-20 Nisan kutlu doğum haftası etkinliklerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Peygamberimizin miladi olarak doğumunun Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 1989 yılından itibaren kutlanmaktadır. Kutlu doğum haftasının bu seneki teması Hz. Peygamber ve güven toplumu. Hepimiz Muhammedül emin kelimesini din derslerinde ilkokuldan beri duymuşuzdur. Bizlerde Peygamber efendimiz gibi güvenilir ve iyi insanlar olmamız gerekiyor. Bu Konferansın peygamberimizi daha iyi anlamak, bilmek ve bunu hayatımıza tatbik etme noktasında hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. dedi.

Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi İlahiyat fakültesi Öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr.Mustafa CANLI ’da Hz Peygamber ve Güven Toplumu konulu konferansında; “İnsan olarak Peygamber efendimizden öğrendiklerimizi çocuklarımıza öğretmenimiz gerekiyor. Önemli olan güven toplumunu oluşturmak ve bu toplumu oluşturmak içinde bu konuları iyi bilmek gerekiyor. İnandığımız gibi yaşamamız lazım. İnandığımız gibi yaşamazsak yaşadığımız şeylere inanmak zorunda kalırız. Yapılan bir takım kötü şeyleri biz normal karşılamaya başlarız. İnancımızın gerekliliklerini yerine getirmek gerekiyor” diye konuştu.