09.12.2017

2017 KIRK HATİM OKUMALARI 40.GÜN ÖZEL DUASI İLE SONA ERDİ.

İlçemizde asırlardır devam eden "Kırk Hatim" geleneği 2017 yılı 40.gün duası sabah namazından sonra 09/12/2017 Cumartesi günü (NasuhPaşa) Ulu Cami'de yapıldı
           Zile Nasuh paşa (Ulu Cami) yi dolduran vatandaşlar 40 gün boyunca her gün bir hatim bitirilerek yapılan bu asırlık geleneğin feyzinden nasiplendi. Son hatim duasına Valimiz Dr. Ömer TORAMAN, Kaymakamımız Adnan TEZCAN, İl Müftüsü Ahmet ERDEM, Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL,  ilçedeki din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
           Tokat İl Müftümüz Ahmet Erdem, konuşmasında "Sizleri buraya getiren, Kur'an sevdasıdır, gönüllerimizde olan Kur'an aşkıdır başka bir şey değildir. Bizim mayamızda Kuran'a saygı vardır, Kur-an sevgisi vardır. Müslüman aklını kullanarak ilimde, irfanda, teknolojide, sanayide yükselecek bu anlamada gelir. Kur'an-ı Kerim'in okumanın ve okuduğunu hayatımıza tatbik etmeni önemine dair konuşma yapan İl Müftüsü ERDEM, gündemde olan Kudüs’ün konusu ile ilgili konuşma yaptı. Tokat İl Müftümüz Ahmet ERDEM, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasıyla birlikte yaşanmaya başlayan olaylara atıfta bulunarak, edilen duaların Kudüste yaşayan Müslümanlar için de kabul edilmesini diledi. Erdem, “Bugün kanayan bir yara var kardeşlerim? İşte o kanayan yara varsa,  bir yerde ağlayan varsa bizim de canımız yanıyor, biz de ağlıyoruz, biz de üzülüyoruz.  Kudüs için hep birlikte dua edeceğiz. Çünkü ora bizim gözbebeğimizdir. Ora İslam Alemi’nin gözbebeğidir. Orası bütün insanlığın barışının simgesidir" dedi.
           İl Müftümüzün konuşmasından sonra din görevlilerinin okuduğu surelerden sonra kırk hatmin duasını Zile İlçe Müftümüz İdris ÖZARSLAN tarafından yapıldı. Yoğun bir manevi coşkunun yaşandığı kırk hatim duasında, Merkez Ulu Cami'yi dolduran vatandaşlarımız, son gün yoğunluğundan dolayı Cami dışında da duaya katıldı. Vatandaşlara cami çıkışında tulumba tatlısı, simit, çorba ikram edildi. Ayrıca Zile Belediyesi Mehteran Takımı tarafından kahramanlık marşlarından oluşan mini bir konser verildi. Ayrıca Tokat Valisi Dr. Ömer TORAMAN ve beraberindekiler uzun çarşı esnafını ziyaret ederek hayırlı işler diledi.