​T.C. ZİLE KAYMAKAMLIĞI
İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

Vaaz ve İrşad Hizmetleri

Toplumu din konusunda aydınlatma bağlamında yürütülen irşat hizmetleri Başkanlığımızın (müftülüğümüzün) en önemli görevlerinden birisidir. Bu görev yazılı ve görsel yayınlar ve fetva hizmetleriyle birlikte camilerde vaazlar, hutbeler; cami dışında ise konferans, panel, sempozyum, radyo ve tv programları gibi etkinliklerle yerine getirilmektedir.

İrşat hizmetleri ağırlıklı olarak cami ve mescitlerde yapılan bir din eğitimidir. Bu eğitimde islam dininin inanç, ibadet ve ahlak ilkeleri öğretilmekte, cemaat güzel ahlaka teşvik edilmekte, kötü alışkanlıklardan sakındırılmaktadır. Din Hizmetleri 4 ana başlıktan oluşmaktadır.

1 - İRŞAT HİZMETLERİ

6 - 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ FAALİYETLERİ

7 - RAMAZAN HİZMETLERİ

Ahmet DOĞRU ZİLE İLÇE VAİZİ

1974 yılında Belçika’da doğdu. Yedi yaşında Türkiye’ye geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Yozgat ili Boğazlıyan ilçesinde tamamladı. 1993 yılında Boğazlıyan İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 1995 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. 2000 yılında aynı fakülteden mezun oldu. 2000-2001 eğitim ve öğretim yılında vekil öğretmenlik yaptı. 2001-2002 yılında 283. Kısa dönem olarak Tokat ili Niksar ilçesi Köklüce komando taburunda vatani görevini yaptı. 2003 yılı ocak ayında KPSS ile Mardin İli Kızıltepe İlçesine İmam-Hatip olarak atandı. Kızıltepe ilçesinde İmam-Hatiplik ve murakıplık görevlerinde bulundu. 2003 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan vaizlik sınavını kazandı. 2004 yılında Kırşehir il merkezine stajyer vaiz olarak atandı. 2005 yılında Diyanet Kayseri Eğitim Merkezi İhtisas Eğitim (vaizlik-müftülük)Kursunu kazandı. 2008 yılında Diyanet Kayseri Eğitim Merkezi İhtisas Eğitim kursundan mezun oldu. 2008 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Sosyolojisi Bilim Dalından “Din Görevlilerinin Hizmet Alanları Ve Problemleri (Kayseri İlinde Bulunan Vaizler Üzerine Sosyolojik Bir İnceleme)” adlı tezini vererek Yüksek Lisansını tamamladı. 2008 yılı Ağustos ayında Tokat İli Zile İlçesine Vaiz Olarak atandı ve göreve başladı. Halen bu görevine devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.