28.03.2018

ZİLE’DE “AİLE OKULU” PROJESİNDE 100 KURSİYERE KATILIM BELGESİ VERİLDİ

Müftülüğümüz “Aile ve Dini Rehberlik Bürosu” tarafından düzenlenen Aile Okulu’na katılan 100 kursiyere belgeleri törenle verildi. 27 Aralık 2017 -28 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen Aile Okulu Programına Tokat İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Okullardaki Rehber Öğretmenler, İlçe Müftümüz ve Uzman Vaizimiz kursiyerlere eğitim verdiler.

28.03.2018 tarihinde Zile Saray Sinema salonundaki program İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. İlçe Müftümüz İdris ÖZARSLAN’ ın Açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanımız Lütfi VİDİNEL konuşmasında “ Müftülüğümüzün Aile Okulu projesini çok önemsiyorum ve toplumun temel problemlerinin çözüme ulaşacağı bir yer olarak görüyorum. Bayanlara yönelik bu projenin erkeklere de yapılmasını bekliyorum. Ailedeki problemlerin giderilmesi için bu tür eğitimlerin artması gerekiyor” dedi.

Belge töreninde konuşma yapan Zile İlçe Kaymakamımız Adnan Tezcan Ailenin Türk toplumundaki yeri ve önemine değinerek “Aile , milli ve dini bütünlüğümüz için çok önemli bir kurumdur. Aile bir toplumun temel taşıdır. En önemli eğitim toplumun temelinde olan yani ailede olan eğitimdir. Bu nedenle böyle bir projeyi hazırladıkları için başta İlçe Müftümüz olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Aile Okulu Kurslarına katılan 100 kursiyere katılım belgeleri verildi. Programa Kaymakamımız Sayın Adnan TEZCAN ve eşi, Belediye Başkanımız Sayın Lütfi VİDİNEL ve eşi, Turhal Müftümüz Sayın Mustafa AKDAĞ, İlçe Müftümüz Sayın İdris ÖZARSLAN ve eşi Aile Okulunda ders veren Öğretim Üyeleri, Kursiyerler ve yakınları ile birlikte çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Program sonunda Aile Okulunda ders veren Öğretim Üyelerine teşekkür plaketi takdim edilerek teşekkür edildi.

28.03.2018