10.12.2016

2016 YILI 40 HATİM OKUMALARINDA 40.GÜN DUAMIZA VALİMİZDE KATILDI.

Asırlardır Zile’mizde devam eden " Kırk Hatim" Geleneği sabah namazından sonra Merkez ulu Camide dualandı. Sabahın erken saatlerinde Merkez Nasuhpaşa ( Ulu cami)yi dolduran vatandaşlarız 40 gün boyunca her gün bir hatim bitirilerek yapılan bu asırlık geleneğin feyzinden nasiplendiler. Bu gün yapılan son hatim duasına Tokat Valimiz Cevdet Can, İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanımız Lütfi Vidinel, Tokat Gazi Osman Paşa Rektörümüz Prof.Dr.Mustafa Şahin, Zile Garnizon Komutanımız Hüseyin Direk, Tokat İl Müftümüz Ahmet Erdem, İl Müftü yardımcımız Ünal Tan, Turhal Müftümüz Mehmet Akpınar, Zile Müftümüz İdris Özarslan, ilçedeki din görevlilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı. Müftümüz İdris Özarslan Kırk hatim’in son gününde Ulu camide yaptığı konuşmasında Kuranı Kerim Peygamber efendimize bir ramazan gecesinde hıra mağarasında nazil olmaya başladı. Kuran o gün başlandı okunmaya ve hala okunuyor kıyamet kopuncaya kadar da okunacak. Kurandan kitaptan sana vahi olanı oku. Kuranı kerimi tef dil ile okuyun anlaya,anlaya, sindire sindir, yani anlayın, kavrayın onu hamurunuzu onunla yoğurun diyor cenabı Allah. Kuranı kerim ilk indiği günden bu güne kadar hep okundu bunda hiç şüphe yok. Herkesin anlayarak okuduğunu söylemek pek mümkün değil. Kuranı kerimi anlaya, anlaya kişiselleştire,kişiselleştire okuyayım dedi. Tokat İl Müftümüz Ahmet Erdem'de yaptığı konuşmasında; Sabahın bu seher vaktinde bu mabette toplanmak dua etmek gerçekten güzel bir atmosfer. Sizleri buraya getiren, kuran sevdasıdır, gönüllerimizde olan kuran aşkıdır başka bir şey değildir. Bizim mayamızda kurana saygı vardır, kuran sevgisi vardır. Müslüman aklını kullanarak ilimde,irfanda,teknolojide, sanayide yükselecek bu anlamada gelir.Kuranı kerim'in içerisinde insanlık için her şey vardır. Emanet verilen işi koruyacaksınız çünkü Peygamberimiz emanete ihanet diyor işinin hakkını vermezsen işine ihanet etmiş olursun diye konuştu. İl Müftümüzün konuşmasından sonra din görevlilerimizin okuduğu surelerden sonra kırk hatimin duasını Tokat İl Müftü yardımcımız Ünal Tan tarafından yapıldı. Yoğun bir manevi coşkunun yaşandığı kırk hatim duasında, Merkez Ulu Camiyi dolduran vatandaşlarımız, yoğunluktan dolayı camii dışında duaya katılmak zorunda kaldılar. Kırk hatim cami çıkışında vatandaşlara tulumba tatlısı, simit, aşure dağıtımı yapıldı. Ayrıca Zile Belediyesi Mehteran takımı cami çıkışı vatandaşlara kahramanlık marşlarından oluşan konser verdi. Katılan misafirlere kahvaltı ikramından sonra Tokat Valisi Cevdet Can ve protokol Zile uzun çarşı esnafını ziyaret ederek hayırlı işler diledi.

10 Aralık 2016

DİĞER RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ...