03.10.2019

CAMİ VE HAYAT KONFERANSI

2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle “Cami  ve Hayat” konulu konferans Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda 03.10.2019 tarihinde yapıldı. İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program İlçemiz Ulu Camii Müezzin Kayyımı Hulusi KILIÇ' ın okuduğu Kur'anı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Müftümüz İdris ÖZARSLAN' nın açılış konuşmasından sonra  İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali AKYÜZ ise konuşmasında "Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan  Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Vatandaşlarımıza sunulan din hizmetlerinin doğru ve kesintisiz bir şekilde insanımıza sunulması önem arz etmektedir. Hocalarımız mesai mefhumu gözetmeksizin mahalle ve köylerimizde Kur’an ve Sünnete dayalı bilgiyi vatandaşlarımıza ulaştırılmasında öncü rol oynamaktadır. " dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram Demirtaş hocamızda “Cami ve Hayat” konulu yaptığı konferansıda " 1-7 Ekim tarihleri arası Diyanet İşleri Başkanlığınca Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını belirterek peygamberimizden günümüze Cami ve Mescitlerin İslam toplumlarındaki yeri, Camilerin Müslümanları bir arada tutan birlik ve beraberliğin tesis edildiği mekanlar olduğunu ve Cami Hayatın içinde, Hayat Caminin içindedir,"dedi.

Programa Kaymakamımız Mehmet Ali AKYÜZ,  İlçe Jandarma Komutanımız Erhan ARSLAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü V. Nail SEÇKİN, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdullah TOSUN, Din görevlileri, Kuran Kursu Öğrenci ve Öğreticileri, vatandaşlarımız katıldı.

“Cami  ve Hayat” konulu konferansından dolayı Kaymakamımız Mehmet Ali AKYÜZ tarafından Dr. Bayram Demirtaş'a Çiçek takdim edilerek teşekkür etmesinin ardından programın sonunda katılımcılara Çam Ağacı ve DİB yayınlarından "Cami ve Hayat" kitabı dağıtıldı.