11.06.2018

TOKAT'TA KADİR GECESİ ÇOŞKU VE DUALARLA İHYA EDİLDİ

Tokat İl Müftülüğünün hazırladığı programlarda Kadir Gecesi, halkın Camilere adeta akın etmesiyle heyecan dolu bir şekilde gerçekleşti.

Delikkapı Camiinde Kadir gecesi münasebetiyle Hatimler dualandi. Hacı Mustafa Narman , Delikkapı ve Bekçiogli Kur'an kursu öğrencilerinin hazırlamış olduğu programda İl vaizesi Hacer Yıldız Abatay Kadir gecesinin önemini anlattı. Tekbirler ve salavatlar eşliğinde Sakal-i Şerifi gören  hanımlar duygusal anlar yaşadı ve " Allah tekrarına kavuştursun" duaları ile ayrıldılar.

Başçiftlik Kooperatifi mescidinde il müftüsü Ömer Faruk Bilgili’ nin  katılımı ile hanımlara yönelik kandil programı yapıldı

Programda hatimlerin duası il vaizi Hacer Şahin YILDIZ tarafından yapılırken Kadir gecesine dair  il müftümüzün hanımlara yönelik sohbetleriyle program  tamamlandı

İhlas Kuran Kursu Öğreticileri Saliha Aydın, Hümeyra Avcı; Esentepe Kuran Kursu Öğreticisi     Serhan Çevik ve öğrencilerinin hazırladığı Kadir Gecesi Programı Mevlana Camii’nde yapıldı. Kur’an-ı Kerim’in otuzuncu cüzü farklı seslerden okunup duası yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi  Hatice Keskin tarafından yapıldı. Öğrencilerin okuduğu ilahiler şiirler programa renk kattı. Duygusal anların yaşandığı programımıza vatandaşlarımızın ilgi alaka ve teveccühü en üst düzeyde olmuştur.